Házi roppanós zabpelyhes keksz: villámgyorsan elkészül
A házi zabpelyhes kekszet percek alatt összedobod, és lezárt dobozban sokáig eláll. Tízóraira, uzsonnára tökéletes választás.

zabkeksz-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zabpelyhes kekszben az az egyik legjobb, hogy kedved szerint variálhatod: darabolhatsz hozzá étcsokit, reszelhetsz bele répát, vagy teleszórhatod mazsolával. A zabpehely ráadásul tele van rostokkal, így ez az édesség amellett, hogy finom, az emésztésre is jó hatással van.

Házi zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • zabpehely
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle lisztet vegyítsd a zabpehellyel, a sütőporral, a mazsolával és a fahéjjal. A cukrokat keverd habosra a vajjal, üsd bele a tojást, majd forgasd hozzá a zabpelyhes lisztet.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Nedves kézzel formálj kis gombócokat a tésztából, pakold őket egymás mellé a tepsibe, majd a tenyereddel kicsit lapítsd el. Ne legyenek túl közel egymáshoz, mert sütés közben nőni fognak. Süsd 180 fokon 10-15 percig a kekszeket, majd vedd ki a sütőből. Nem baj, ha egy kicsit még puhák, ahogy hűlnek, meg fognak keményedni.
A zabpelyhes keksz számos módon variálható, ínyenceknek mindenképpen ki kell próbálniuk ezt a cukkinis változatot.

Ezt is szeretjük