Krémes, házi vaníliapuding természetes összetevőkből: ebben nincs semmi adalékanyag
A házi vaníliapudinggal nincs több munka, mint a boltival, az íze mégis összehasonlíthatatlanul finomabb.

A házi vaníliapuding egyszerűen elkészíthető, édes, krémes, és még felesleges adalékanyagokat sem tartalmaz. Vaníliarúdból az igazI, de az drága és nehezen beszerezhető, ezért vaníliás cukorból is készítheted.
Házi vaníliapuding
Hozzávalók 3 adaghoz
- 5 dl tej
- 2.5 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor (vagy 0,5 vaníliarúd)
- 2 tojássárgája
- 1.5 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A tojássárgákat keverd ki a kristálycukorral, a vaníliás cukorral vagy a vaníliarúd kikapart magjaival, majd add hozzá a keményítőt, és öntsd fel fokozatosan a tejjel. Közben folyamatosan kevergesd, hogy ne csomósodjon be. Tedd fel a tűzre, dobd bele a vajat, és közepes lángon, kevergetve sűrítsd be. Forrás után még nagyjából egy perc kell neki, hogy elérje a kívánt állagot. Ha kész, rögtön szedd kistányérokba, a tetejüket fedd be fóliával, hogy ne bőrösödjenek, és langyosan vagy hidegen tálald.
Ez a vaníliapuding nagyon finom lehet például egy krémes pite töltelékeként.
Mennyei, krémes pite omlós tésztával: remegős, házi vaníliapuding a töltelék
Ebben a nagy melegben különösen meg kell gondolni, bekapcsoljuk-e a sütőt, de ezért a pitéért bármikor érdemes a konyhába állni.
Elolvasom