Habkönnyű, régimódi túrófelfújt: langyosan a legfinomabb
A túrós sütiknek mindig nagy sikerük van. A felfújt pihe-puha régimódi desszert, amiben liszt sincs.

A túró nem véletlenül kedvenc alapanyag a konyhában, egyszerű vele dolgozni, már vaníliával és citrommal ízesítve is fantasztikus. Az édes, illatos felfújthoz remekül megy a lekvár vagy valamilyen gyümölcsös szósz. Ne várd meg, míg teljesen kihűl, mert langyosan a legfinomabb!
Házi túrófelfújt
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 3 db tojás
- 2 evőkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 db citrom
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A sárgájákat keverd ki jól a villával átnyomkodott túróval, a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, a búzadarával, a citrom frissen facsart lével és reszelt héjával. Dolgozd simára a masszát, majd forgasd hozzá a tojáshabot. Egy piteformát vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd szórd meg liszttel, és simítsd bele a tésztát.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a süti túl gyorsan pirul, takard le fóliával. Amikor a tészta kihűl, fordítsd ki a formából, majd porcukorral megszórva kínáld.