Klasszikus házi tojáslikőr: fantasztikusan krémes és jó sűrű
Koccints saját készítésű, finom, selymes tojáslikőrrel! Ha most összeállítod, húsvétkor lesz igazán finom.

husveti-tojaslikor
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tojáslikőr a húsvét nagy kedvence, ami megalapozhatja az ünnep hangulatát. A tejszíntől finom selymes és krémes lesz. Jót tesz neki, ha áll egy kicsit, hogy az ízek jól összeérjenek. Az viszont fontos, hogy tartsd a hűtőben. Általában vodkával készül, de rumot, sőt pálinkát is használhatsz. Dekoratív üvegekbe töltve ajándéknak is tökéletes. 

Házi tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 5 db tojássárga
  • 5 dl tej
  • 2.5 dl tejszín
  • 2.5 dl vodka
  • 1 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, és kis lángon kezdd melegíteni. Tedd bele a vaníliarúd kikapart belsejét, a cukor felét, és forrald össze. Húzd le a tűzről, majd várd meg, míg kihűl.

A tojások sárgáját habosítsd a maradék porcukorral, adj hozzá néhány kanállal a kihűlt tejszínes keverékből, majd részletekben öntsd hozzá a többit is. Végül pedig keverd hozzá az alkoholt. Töltsd át sterilizált üvegbe, zárd le légmentesen, majd tedd a hűtőbe. Egy hét múlva lesz igazán finom. 
Az ír krémlikőrt is elkészítheted otthon, csupán pár perc munka van vele. 

Ezt is szeretjük