Klasszikus házi tojáslikőr: fantasztikusan krémes és jó sűrű
Koccints saját készítésű, finom, selymes tojáslikőrrel! Ha most összeállítod, húsvétkor lesz igazán finom.
A tojáslikőr a húsvét nagy kedvence, ami megalapozhatja az ünnep hangulatát. A tejszíntől finom selymes és krémes lesz. Jót tesz neki, ha áll egy kicsit, hogy az ízek jól összeérjenek. Az viszont fontos, hogy tartsd a hűtőben. Általában vodkával készül, de rumot, sőt pálinkát is használhatsz. Dekoratív üvegekbe töltve ajándéknak is tökéletes.
Házi tojáslikőr
Hozzávalók
- 25 dkg cukor
- 5 db tojássárga
- 5 dl tej
- 2.5 dl tejszín
- 2.5 dl vodka
- 1 rúd vanília
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, és kis lángon kezdd melegíteni. Tedd bele a vaníliarúd kikapart belsejét, a cukor felét, és forrald össze. Húzd le a tűzről, majd várd meg, míg kihűl.
A tojások sárgáját habosítsd a maradék porcukorral, adj hozzá néhány kanállal a kihűlt tejszínes keverékből, majd részletekben öntsd hozzá a többit is. Végül pedig keverd hozzá az alkoholt. Töltsd át sterilizált üvegbe, zárd le légmentesen, majd tedd a hűtőbe. Egy hét múlva lesz igazán finom.
Az ír krémlikőrt is elkészítheted otthon, csupán pár perc munka van vele.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció