Ropogósra sült házi steak burgonya: grillen és sütőben is megsütheted
Ne vegyél többé gyorsfagyasztott steak burgonyát, készítsd el inkább saját magad!
A steak burgonya remek köret grillezett és sült húsok mellé, mártogatóssal pedig abbahagyhatatlan. Újkrumpliból különösen finom.
Sokkal izgalmasabb, mint a hagyományos köretek. A krumplidarabok közé tehetsz még fokhagymát, és a zöldfűszereken is változtathatsz ízlésed szerint.
Házi steak burgonya
Hozzávalók:
- 1 kg újkrumpli
- fél dl olívaolaj
- 2 evőkanál só
- 1 teáskanál pirospaprika
- fél teáskanál aprított rozmaring
- fél teáskanál aprított bazsalikom
- fél teáskanál bors
Elkészítés ideje: 40 perc
Az újkrumplit alaposan dörzsöld meg, ha egyáltalán nem szereted a héját, késsel meg is kapargathatod. Vágd hosszában négy-nyolc azonos nagyságú részre. Az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal, a paprikával, a rozmaringgal, és öntsd a krumplira, majd jól forgasd össze. Így mindenütt átjárja a fűszeres olaj.
Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy olajjal megkent grillrácsra. Sütőben 200 fokon süsd meg 35 perc alatt, és időnként rázogasd meg. Grillen közepes hőfokon körülbelül 20 perc alatt elkészül, közben egyszer mindenképpen forgasd át.