Csodás házi ribizlilekvár, és néhány trükk, amit sokan nem ismernek

Nem lesz többé nyűg a ribizlilekvár készítése!

ribizlilekvar-recept
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lekvárkészítéskor a jól megszokott barack, málna és eper mellett ne hagyd ki a ribizlit sem. Egyáltalán nem olyan macerás, mint ahogy azt elsőre gondolnád.

Ha unod a régi befőzési módokat, és nem akarsz egy fél napot a konyhában tölteni, akkor használj befőzőcukrot. Sokkal gyorsabban végzel, és a lekvár is sűrűbb lesz.

Házi ribizlilekvár

Hozzávalók:

  • 3 kg ribizli
  • 90 dkg befőzőcukor
  • 1 citrom
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje: 1 óra 10 perc

A ribizliszemeket szedd le a szárakról. Tapasztalt háziasszonyok ezt a műveltet villával végzik, hogy gyorsabban haladjanak. Alaposan mosd meg a gyümölcsöt folyó víz alatt. Botmixerrel vagy krumplinyomó segítségével jól törd össze, majd egy tiszta, kis lyukú szűrőn passzírozd át. A levet öntsd egy lábosba, és szórd rá a cukrot, a vaníliát, facsard rá a citrom levét. 

Kis lángon, kevergetve főzd addig, amíg a gyümölcsmassza jól besűrűsödik. Ez öt-nyolc perc, majd egy merőkanállal szedd felforrósított, sterilizált üvegekbe. Jól csavard rá a tetejüket, és állítsd fejre öt-tíz percre. Ezt követően rakd száraz dunsztba, azaz plédek közé. Hagyd ott addig, amíg a lekvárok ki nem hűlnek. Száraz, hűvös helyen tárold.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük