Házi müzliszelet uzsonnára
A házi müzliszeletet villámgyorsan elkészíted, és garantált vele a sikered a gyereknél.
A házi müzliszeletettel sokkal jobban jársz, mint a készen vásárolttal, hiszen rengeteg adalékanyagtól kímélheted meg magad és a családodat. A gyerekek is imádni fogják, főleg, ha kis csokireszeléket is csempészel az anyagába, vagy mázként a tetejére. Használj aszalt vagy friss gyümölcsöt, finomított cukor helyett pedig mézet. A zabpehelyből válaszd a nagy szeműt, mert azzal könnyebben összeáll az alap.
Házi müzliszelet
Hozzávalók 8 darabhoz
- 20 dkg aszalt gyümölcs
- 20 dkg zabpehely
- 20 dkgvaj
- 2 tojás
- 1 dl almalé
- 2 banán
- 4 evőkanál méz
- 0.5 citrom
- 3 dkg dió
- 3 dkg törökmogyoró
- 3 dkg szezámmag
A csokimázhoz:
- 1 tábla csokoládé
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál víz
Elkészítés:
A masszához keverd össze a zabpelyhet a tojásokkal és a mézzel. Aprítsd fel a gyümölcsöket, add hozzá ezeket, illetve a magvakat, végül facsard hozzá a citrom levét. Csorgasd hozzá a felforrósított vajat, majd az egészet jól dolgozd össze. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyenletesen simítsd bele a masszát. Süsd 25 percig, míg a teteje aranybarnára nem pirul. A sütés után hagyd kihűlni és megdermedni.
Ha a gyerkőcök nagyon édesszájúak,és van otthon maradék csokoládé, azt olvaszd a tetejére. Ezt a mikróban is megteheted, nem kell a tűzhelyet használnod. Kis porcelántálkába törd össze a csokoládét, és két evőkanál vízzel fél percig mikrózd meg. Ezután vedd ki a mikróból, add hozzá a vajat, és tedd vissza további tíz másodpercre, míg teljesen fel nem olvad. Utána keverd el jól, és máris mehet a müzli tetejére.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció