A legfinomabb házi mogyoróvaj receptje
Így nem lesz darabos
Ez a házi mogyoróvaj nemcsak olcsóbb, de sokkal finomabb és krémesebb is, mint a bolti.

Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha új, természetes ízekre vágysz a konyhában, akkor itt az ideje, hogy tégy egy kísérletet a házi mogyoróvajjal. Nevével ellentétben pofonegyszerű elkészíteni, és nemcsak sütemények töltelékébe kiváló, hanem egy szelet pirítóson is fenséges az íze. Magában is nassolhatod. Tele van proteinnel, így nemcsak laktató, hanem egyben egészséges finomság is. 

nagykep?cikkid=165413&kep=mogyorovaj1.
Fotó: MTI AP Plinio Lepri

Házi mogyoróvaj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg földimogyoró
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Elsőként pirítsd meg a mogyorót, ha szükséges. Egyengesd el a szemeket a sütőlemezen úgy, hogy a megtisztított mogyorók ne fedjék egymást. Lehetőleg hántolt, natúr földimogyoróval dolgozz. Hevítsd a sütőt 180 fokra, majd pirítsd meg a mogyorókat. Érdemes félidőben megforgatni a szemeket, közben a sütőt  kicsit nyitva hagyod, hogy a sülés közben keletkezett pára távozhasson. A pirított mogyorót hagyd hűlni.

A krémhez töltsd a langyosra hűlt mogyorót aprítógépbe a sóval, majd dolgozd össze alaposan. Ezután még folytasd az aprítást további pár percig, hogy a gép teljesen ledarálja a mogyorószemeket. Lehet, hogy néha le kell állítani a gépet, és lekaparni a faláról a krémet, majd újra beindítani. Az eredmény finom, kenhető krém. Ízlés szerint adhatunk hozzá még mézet és sót, vagy ha "ropogósan" szeretnénk, akkor még az aprítás első fázisában különítsünk el egy kiskanálnyi mogyoró-reszeléket, amit a végén hozzáadhatunk a kész mogyoróvajhoz.

Ezt is szeretjük