A legfinomabb házi mogyoróvaj receptje

Így nem lesz darabos

Ez a házi mogyoróvaj nemcsak olcsóbb, de sokkal finomabb és krémesebb is, mint a bolti.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha új, természetes ízekre vágysz a konyhában, akkor itt az ideje, hogy tégy egy kísérletet a házi mogyoróvajjal. Nevével ellentétben pofonegyszerű elkészíteni, és nemcsak sütemények töltelékébe kiváló, hanem egy szelet pirítóson is fenséges az íze. Magában is nassolhatod. Tele van proteinnel, így nemcsak laktató, hanem egyben egészséges finomság is. 

nagykep?cikkid=165413&kep=mogyorovaj1.
Fotó: MTI AP Plinio Lepri

Házi mogyoróvaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg földimogyoró
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Elsőként pirítsd meg a mogyorót, ha szükséges. Egyengesd el a szemeket a sütőlemezen úgy, hogy a megtisztított mogyorók ne fedjék egymást. Lehetőleg hántolt, natúr földimogyoróval dolgozz. Hevítsd a sütőt 180 fokra, majd pirítsd meg a mogyorókat. Érdemes félidőben megforgatni a szemeket, közben a sütőt  kicsit nyitva hagyod, hogy a sülés közben keletkezett pára távozhasson. A pirított mogyorót hagyd hűlni.

A krémhez töltsd a langyosra hűlt mogyorót aprítógépbe a sóval, majd dolgozd össze alaposan. Ezután még folytasd az aprítást további pár percig, hogy a gép teljesen ledarálja a mogyorószemeket. Lehet, hogy néha le kell állítani a gépet, és lekaparni a faláról a krémet, majd újra beindítani. Az eredmény finom, kenhető krém. Ízlés szerint adhatunk hozzá még mézet és sót, vagy ha "ropogósan" szeretnénk, akkor még az aprítás első fázisában különítsünk el egy kiskanálnyi mogyoró-reszeléket, amit a végén hozzáadhatunk a kész mogyoróvajhoz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük