A legfinomabb házi mogyoróvaj receptje
Így nem lesz darabos
Ez a házi mogyoróvaj nemcsak olcsóbb, de sokkal finomabb és krémesebb is, mint a bolti.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha új, természetes ízekre vágysz a konyhában, akkor itt az ideje, hogy tégy egy kísérletet a házi mogyoróvajjal. Nevével ellentétben pofonegyszerű elkészíteni, és nemcsak sütemények töltelékébe kiváló, hanem egy szelet pirítóson is fenséges az íze. Magában is nassolhatod. Tele van proteinnel, így nemcsak laktató, hanem egyben egészséges finomság is. Még finomabb, ha a mogyoró mellé mandulát és pekándiót is csempészel a krémbe.

Házi mogyoróvaj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg földimogyoró
  • 1 teáskanál méz
  • egy csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Elsőként pirítsd meg a mogyorót. Egyengesd el a szemeket a sütőlemezen úgy, hogy a megtisztított mogyorók ne fedjék egymást. Lehetőleg hántolt, natúr földimogyoróval dolgozz, de használhatsz sósat is, ha inkább sósabb ízű krémre vágysz. Hevítsd a sütőt 200 fokra, majd pirítsd meg a mogyorókat 20 percig. Érdemes félidőben megforgatni a szemeket, közben a sütőt  kicsit nyitva hagyod, hogy a sülés közben keletkezett pára távozhasson. A pirított mogyorót hagyd hűlni 30 percig.

A krémhez töltsd a langyosra hűlt mogyorót turmixgépbe a mézzel és a sóval, majd aprítsd össze alaposan. Ezután még folytasd az aprítást további pár percig, hogy a gép teljesen ledarálja a mogyorószemeket. Ezután add hozzá az olajat, és két perc turmixolással dolgozd teljesen simára. Az eredmény egy finom, kenhető krém. Ízlés szerint adhatunk hozzá még mézet és sót, vagy ha "ropogósan" szeretnénk, akkor még az aprítás első fázisában különítsünk el egy kiskanálnyi mogyoró-reszeléket, amit a végén hozzáadhatunk a kész mogyoróvajhoz.

Ezt is szeretjük