Nagyon gyümölcsös házi meggylikőr: édes, de ütős

El sem hiszed, milyen egyszerű elkészíteni a zamatos, édes meggylikőrt! Pár hét szükséges azonban, hogy jól összeérjen.

meggylikor
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szeretnéd feldobni a nyári estéket, a házi készítésű meggylikőrrel biztosan sikerülni fog. A siker kulcsa, hogy három hétig érleld a napon. A likőrből kivett meggyet érdemes sütikbe felhasználni, de csak óvatosan, mert nagyon ütős. Szép üvegbe töltve ajándéknak is remek. 

Házi meggylikőr

Hozzávalók

  • 1 kg meggy
  • 80 dkg cukor
  • 1 l pálinka
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet válogasd át, érdemes 10 percre vízbe áztatni, hogy kimásszanak belőle a kukacok. Az alaposan megmosott, kimagozott gyümölcsöt tedd egy nagy üvegbe, szórd rá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Öntsd rá a pálinkát, és jól zárd le. 

Tedd az üveget olyan helyre, ahol sokat süti a nap. Érleld legalább 20 napig, hogy a cukor felolvadjon, közben naponta rázogasd meg. Töltsd át üvegekbe, zárd le légmentesen, és tárold hűvös, száraz helyen.
A kókuszból is isteni likőrt készíthetsz. Olyan, mintha folyékony Raffaellót kortyolgatnál. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük