Nagyon gyümölcsös házi meggylikőr: édes, de ütős
El sem hiszed, milyen egyszerű elkészíteni a zamatos, édes meggylikőrt! Pár hét szükséges azonban, hogy jól összeérjen.

meggylikor
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeretnéd feldobni a nyári estéket, a házi készítésű meggylikőrrel biztosan sikerülni fog. A siker kulcsa, hogy három hétig érleld a napon. A likőrből kivett meggyet érdemes sütikbe felhasználni, de csak óvatosan, mert nagyon ütős. Szép üvegbe töltve ajándéknak is remek. 

Házi meggylikőr

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 80 dkg cukor
  • 1 l pálinka
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet válogasd át, érdemes 10 percre vízbe áztatni, hogy kimásszanak belőle a kukacok. Az alaposan megmosott, kimagozott gyümölcsöt tedd egy nagy üvegbe, szórd rá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Öntsd rá a pálinkát, és jól zárd le. 

Tedd az üveget olyan helyre, ahol sokat süti a nap. Érleld legalább 20 napig, hogy a cukor felolvadjon, közben naponta rázogasd meg. Töltsd át üvegekbe, zárd le légmentesen, és tárold hűvös, száraz helyen.
A kókuszból is isteni likőrt készíthetsz. Olyan, mintha folyékony Raffaellót kortyolgatnál. 

Ezt is szeretjük