Nagyon gyümölcsös házi meggylikőr: édes, de ütős
El sem hiszed, milyen egyszerű elkészíteni a zamatos, édes meggylikőrt! Pár hét szükséges azonban, hogy jól összeérjen.

meggylikor
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szeretnéd feldobni a nyári estéket, a házi készítésű meggylikőrrel biztosan sikerülni fog. A siker kulcsa, hogy három hétig érleld a napon. A likőrből kivett meggyet érdemes sütikbe felhasználni, de csak óvatosan, mert nagyon ütős. Szép üvegbe töltve ajándéknak is remek. 

Házi meggylikőr

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 80 dkg cukor
  • 1 l pálinka
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet válogasd át, érdemes 10 percre vízbe áztatni, hogy kimásszanak belőle a kukacok. Az alaposan megmosott, kimagozott gyümölcsöt tedd egy nagy üvegbe, szórd rá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Öntsd rá a pálinkát, és jól zárd le. 

Tedd az üveget olyan helyre, ahol sokat süti a nap. Érleld legalább 20 napig, hogy a cukor felolvadjon, közben naponta rázogasd meg. Töltsd át üvegekbe, zárd le légmentesen, és tárold hűvös, száraz helyen.
A kókuszból is isteni likőrt készíthetsz. Olyan, mintha folyékony Raffaellót kortyolgatnál. 

Ezt is szeretjük