A legfinomabb házi málnaszörp receptje
Sokkal-sokkal jobb, mint a bolti
Ha nyári frissítőre vágysz, a házi málnaszörpnél nincs finomabb.

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Zöld teás testápoló habot teszteltünk: ez lett a nyári kedvencünk »

Ezt fogjuk viselni idén a vízparton, és nem a fürdőrucira gondolunk: nőies divattippek nyárra »

Meghan Markle az ő ruhájában ment férjhez: mesés kreációk a Givenchy vezető tervezőjétől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egyszerre túl sok málnához jutsz, és attól tartasz, hogy megromlik, készíts belőle szörpöt. Az egész család imádni fogja, hiszen a boltinak a közelébe sem érhet. Az illatos, zamatos házi málnaszörp sokáig eláll. A cukrot nyugodtan helyettesítheted mézzel.

Hozzávalók 40 személyre:

  • 2 kg friss málna
  • 2 liter víz
  • 1 kg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A málnát folyó víz alatt alaposan mosd meg, válogasd át. Csak érett, egészséges szemek kerüljenek a szörpbe. Rakd egy nagy lábosba, öntsd rá a vizet, és forrald fel. Mérsékelt tűzön körülbelül 20 percig főzd. Időnként kevergesd meg, ha szükséges, kanállal szedd le a habját. Akkor jó, ha a gyümölcs puha, szinte szétesik.

Szűrd le a levét, majd a málnát gézlapon, kis lyukú szűrőn préseld át. Add a folyadékhoz a cukrot, és tedd vissza a tűzre. Még öt percig főzd. Fontos, hogy a cukor teljesen elolvadjon benne. Hagyd hűlni.

Közben az üvegeket forró vízzel fertőtlenítsd ki, majd öntsd bele a kihűlt szörpöt. Ha télre akarod eltenni, egy késhegynyi szalicilt is szórj minden üveg tetejére. Jól zárd le, és fordítsd fejre öt percre. Utána tedd plédek közé egy-két napra. Azt követően viszonylag hűvös helyen tárold. Fogyasztáskor 1:7 arányban hígítsd vízzel. Friss vagy fagyasztott málnaszemeket is tehetsz a pohárba.

Ezt is szeretjük