A legfinomabb házi málnaszörp receptje
Ha nyári frissítőre vágysz, a házi málnaszörpnél nincs finomabb.
Ha egyszerre túl sok málnához jutsz, és attól tartasz, hogy megromlik, készíts belőle szörpöt. Az egész család imádni fogja, hiszen a boltinak a közelébe sem érhet. Az illatos, zamatos házi málnaszörp sokáig eláll. A cukrot nyugodtan helyettesítheted mézzel.
Házi málnaszörp
Hozzávalók 40 személyre
- 2 kg friss málna
- 2 liter víz
- 1 kg cukor
Elkészítés:
A málnát folyó víz alatt alaposan mosd meg, válogasd át. Csak érett, egészséges szemek kerüljenek a szörpbe. Rakd egy nagy lábosba, öntsd rá a vizet, és forrald fel. Mérsékelt tűzön körülbelül 20 percig főzd. Időnként kevergesd meg, ha szükséges, kanállal szedd le a habját. Akkor jó, ha a gyümölcs puha, szinte szétesik.
Szűrd le a levét, majd a málnát gézlapon, kis lyukú szűrőn préseld át. Add a folyadékhoz a cukrot, és tedd vissza a tűzre. Még öt percig főzd. Fontos, hogy a cukor teljesen elolvadjon benne. Hagyd hűlni.
Közben az üvegeket forró vízzel fertőtlenítsd ki, majd öntsd bele a kihűlt szörpöt. Ha télre akarod eltenni, egy késhegynyi szalicilt is szórj minden üveg tetejére. Jól zárd le, és fordítsd fejre öt percre. Utána tedd plédek közé egy-két napra. Azt követően viszonylag hűvös helyen tárold. Fogyasztáskor 1:7 arányban hígítsd vízzel. Friss vagy fagyasztott málnaszemeket is tehetsz a pohárba.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció