A legfinomabb házi málnaszörp receptje

Sokkal-sokkal jobb, mint a bolti

Ha nyári frissítőre vágysz, a házi málnaszörpnél nincs finomabb.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egyszerre túl sok málnához jutsz, és attól tartasz, hogy megromlik, készíts belőle szörpöt. Az egész család imádni fogja, hiszen a boltinak a közelébe sem érhet. Az illatos, zamatos házi málnaszörp sokáig eláll. A cukrot nyugodtan helyettesítheted mézzel.

Házi málnaszörp

Hozzávalók 40 személyre

  • 2 kg friss málna
  • 2 liter víz
  • 1 kg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A málnát folyó víz alatt alaposan mosd meg, válogasd át. Csak érett, egészséges szemek kerüljenek a szörpbe. Rakd egy nagy lábosba, öntsd rá a vizet, és forrald fel. Mérsékelt tűzön körülbelül 20 percig főzd. Időnként kevergesd meg, ha szükséges, kanállal szedd le a habját. Akkor jó, ha a gyümölcs puha, szinte szétesik.

Szűrd le a levét, majd a málnát gézlapon, kis lyukú szűrőn préseld át. Add a folyadékhoz a cukrot, és tedd vissza a tűzre. Még öt percig főzd. Fontos, hogy a cukor teljesen elolvadjon benne. Hagyd hűlni.

Közben az üvegeket forró vízzel fertőtlenítsd ki, majd öntsd bele a kihűlt szörpöt. Ha télre akarod eltenni, egy késhegynyi szalicilt is szórj minden üveg tetejére. Jól zárd le, és fordítsd fejre öt percre. Utána tedd plédek közé egy-két napra. Azt követően viszonylag hűvös helyen tárold. Fogyasztáskor 1:7 arányban hígítsd vízzel. Friss vagy fagyasztott málnaszemeket is tehetsz a pohárba.

15791841 115a087ee9bdff9a3b8acab9fe1dab8b wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük