Roppanós macaron házilag: a tutibiztos recept Macaron-napra
Március 20-án az egész világon az apró francia édességet, a macaront ünneplik. Készítsd el te is ezt a mennyei, csokis változatot!

csokis-macaron
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ráncos a bőre, de ő az öregség ellentéte: a 71 éves Colleen Heidemann minden ízében nő »

Lágy, krémes arctisztítók, melyek nem szárítják az érzékeny bőrt: hidratáló összetevőkkel »

Nem is gondolnád, mire használható még a narancs héja: a divatvilág megmutatta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Te is imádod az apró, kerek, színes macaronokat? A málnástól a pisztáciásig rengeteg változatban megkóstolhatod. Franciaország egyik legkedveltebb süteménye mandulalisztből vagy darált mandulából, tojásfehérjéből és cukorból készül. Érdekesség, hogy régen nem ragasztották össze a korongokat, ez csak a 20. század elején vált divatossá. Ételfestékkel bármilyen színben elkészítheted, és a tölteléken is variálhatsz. A csokis változattal bárkit lenyűgözhetsz, a töltelék ezúttal isteni ganache.

Házi macaron recept

Hozzávalók 20 darabhoz:

A tésztához

  • 10 dkg darált mandula
  • 12.5 dkg porcukor
  • 8 dkg tojásfehérje
  • 7.5 dkg kristálycukor
  • 1 dkg kakaópor

A krémhez

  • 10 dkg étcsoki
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjéket jól záródó dobozban pihentesd három-négy napig a hűtőben. Ha szükséges, a mandulát daráld le még egyszer, majd a porcukorral és a kakaóval együtt szitáld át, és keverd össze a száraz hozzávalókat. A tojásfehérjét verd kemény habbá a porcukorral, és fokozatosan adagold a mandulás keverékhez.  
 

Töltsd át a masszát 6-os vagy 10-es csővel ellátott habzsákba, és nyomj 50 forintos nagyságú halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Pihentetés nélkül rakd 150 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 13-15 percig. Ha megkocogtatod a tészta tetejét, és még lötyög, akkor süsd még pár percig. Ellenkező esetben kiveheted, majd hagyd a tepsiben kihűlni. Ebből a mennyiségből másfél-két tepsi korongot kapsz.
 

A ganache-hoz a tejszínt melegítsd forráspontig, a tűzről levéve keverd hozzá a kis darabokra tördelt csokoládét, majd add hozzá a vajat is. Addig kavard, amíg a krém csomómentes és sűrű nem lesz. Ezzel ragaszd össze a kihűlt mandulás habcsókokat. 

Ha nagy rajongója vagy a francia konyhának, akkor a croissant-t sem hagyhatod ki. Megéri a fáradozást! 

Ezt is szeretjük