Hogy elviselhetőbb legyen a kánikula, legyen mindig a fagyasztódban egy nagy adag jégkrém. A házi készítésű fagyikban biztosan több a gyümölcs, mint a bolti változatokban, és mindenféle extra nélkül is villámgyorsan összedobhatod.
Annyi variációban készítheted el a házi jégkrémet, hogy akár minden nap tudsz valami újjal kirukkolni. Jó, ha van hozzá házi műanyag jégkrémszetted, de annak hiányában is remek formákat tudsz kreálni. Elég néhány kisebb joghurtospohár és pálcika, de akár szép tálkákban, cukorral megszórva is kínálhatod. A régi nagy kedvencek mellett, próbálj ki újdonságokat és különlegességeket is.

Csupán három hozzávalóból készül a csodás epres jégkrém. A gyümölcsöt turmixold össze joghurttal, cukorral, és mehet is a fagyasztóba.

Fogyókúra alatt se mondj le a hideg nyalánkságról! Keverd össze a jeget bogyós gyümölcsökkel, és édesítsd eritrittel.

Még krémesebb lesz a fagyi, ha tejszín is kerül bele. Az áfonyás jégkrém kellemesen fanyar, mirelit gyümölcsből is készítheted.

Ez az egyik legjobb és legegyszerűbb hűsítő. Önts a formába vizet, rakj bele lime-ot, mentát, és fagyaszd le. Amikor kezd szilárdulni, szúrj bele pálcikát!

A banán és a csoki fagyasztva is tökéletes együtt! Vágd fel a banánt, mártsd olvasztott csokiba, szórd meg mogyoróval, és mehet is a hidegre!

A formán is változtass néha! A kivit pépesítsd, keverj hozzá kevés vizet, majd öntsd jégkockatartóba.

Turmixold össze a narancsot barackkal, mentával, vízzel és mézzel, majd fagyaszd le a tetszés szerinti formában. Laktózérzékenyeknek tökéletes.

A boltihoz hasonló jégkrémtortát otthon is készíthetsz. A tejszínt verd fel a cukorral, a feléhez csorgass csokit, és dermeszd meg őzgerincformában.