Omlós, házi almás pite: a vastag habos rétegtől ilyen finom

Képtelenség ellenállni annak az omlós tésztájú, illatos almás pitének, amit hab koronáz meg.

Házi, habos almás pite
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az almás pite minden formájában finom, ám a régimódi vagy a rácsos mellett érdemes néha új recepttel is kísérletezni. Ezt a könnyű tésztájú sütit a vastag habréteg és az arra kerülő tészta teszi különlegessé. A látványa és az íze is csodás, ráadásul langyosan és hidegen is mennyei.

Házi, habos almás pite

Hozzávalók

sütemény

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárga
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor

A habos réteghez

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, majd keverd össze a sóval és a sütőporral. Morzsold össze a hideg vajjal, dolgozd össze a kétféle cukorral, a lisztes keverékkel, a tojássárgával és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapj. Takard le, és tedd a hűtőbe fél órára. 

A töltelékhez hámozd meg az almákat, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, majd ízesítsd a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, és hagyd 10-15 percig pihenni.

A tésztából vegyél el kisebb darabot, a nagyobbat nyújtsd ki, majd nyomkodd egy kivajazott, kilisztezett tűzálló tál, illetve tepsi aljára. Nyomkodd ki az almás töltelékből a levet, és terítsd szét egyenletesen a tésztán. Tedd forró sütőbe, és süsd 180 fokon 15 percig.
 

A tojások fehérjét verd kemény habbá a cukorral, és simítsd az elősütött almás rétegre. Morzsold rá a maradék tésztát, és süsd még körülbelül 10-15 percig.  
Az almás sütiket nem tudjuk megunni. A franciák fordított almatortája minden igényt kielégít. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük