Valódi, házi gyümölcsjégkrémek: csak 5 perc kell hozzá
Csupán három hozzávalóból is fantasztikus gyümölcsjégkrémet készíthetsz. Ez nincs tele mesterséges anyagokkal.
Házi jégkrémekkel még élvezetesebb a nyár. Ezt a krémes, varázslatos jégkrémet szinte bármilyen gyümölcsből elkészítheted. Különösen jó eperből, szederből, málnából, áfonyából. A tejszíntől krémesebb lesz az állaga. A cukrot növényi alapú édesítőkkel is helyettesítheted. Csak keverd össze a hozzávalókat, és már mehet is a fagyasztóba.
Házi gyümölcsjégkrémek
Hozzávalók
- 30 dkg fagyasztott gyümölcs
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A fagyott gyümölcsöt dobd aprítógépbe, és kezdd keverni. Nem kell, hogy teljesen egynemű legyen. Kifejezetten jó, ha vannak benne gyümölcsdarabok. Add hozzá a tejszínt és a cukrot, majd keverd tovább. Ha szükséges, rakj még hozzá gyümölcsöt, vagy lazítsd tejjel, tejszínnel. Ehetsz belőle rögtön, majd a maradékot töltsd át egy fagyasztható és jól zárható dobozba, esetleg adagold formákba. Tedd a fagyasztóba, időközönként kevergesd meg. Tálalás előtt 10-15 perccel vedd ki a hűtőből.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció