Házi csokihab, amihez alig kell valami: rögtön dupla adagban készítsd
Ha villámgyorsan vágysz valami habkönnyű édességre, a házi csokihab tökéletes választás.

A házi csokihabhoz semmi másra nem lesz szükséged, mint tejre és valamilyen finom natúr csokira. Ez lehet tej- vagy étcsoki, vagy keverve a két típus. Mivel más ízesítés nem kerül bele, érdemes tényleg jó minőségű csokit használni hozzá.
Házi csokihab
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 tábla csoki
- 2 dl tej
Elkészítés:
A csokit törd kockákra, tedd egy lábosba, öntsd fel tejjel, és kezdd el összemelegíteni. Folyamatosan kevergesd három-négy percig, amíg a csoki teljesen felolvad benne. Ekkor öntsd át egy keverőtálba. Botmixerrel vagy a robotgép legmagasabb fokozatán keverd öt percig, amíg a felszínén sok apró buborék keletkezik. Az így kihabosított csokis tejet tedd a hűtőbe három-négy órára. Ezalatt megdermed, és isteni finom, puha állaga lesz.
A savanykás, citromos pohárkrém is bármikor jólesik.
Mutatós citromos pohárkrém: házi lemon curd és tejszínhab találkozása
Nyarat hoz a konyhádba ez a könnyed, krémes pohárdesszert, amelyben a citrom és a tejszínhab a főszereplők.
ElolvasomKép: margouillaphotos / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- desszert
- csokitorta