Házi csokihab, amihez alig kell valami: rögtön dupla adagban készítsd

Ha villámgyorsan vágysz valami habkönnyű édességre, a házi csokihab tökéletes választás.

Házi csokihab
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi csokihabhoz semmi másra nem lesz szükséged, mint tejre és valamilyen finom natúr csokira. Ez lehet tej- vagy étcsoki, vagy keverve a két típus. Mivel más ízesítés nem kerül bele, érdemes tényleg jó minőségű csokit használni hozzá.

Házi csokihab

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 tábla csoki
  • 2 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A csokit törd kockákra, tedd egy lábosba, öntsd fel tejjel, és kezdd el összemelegíteni. Folyamatosan kevergesd három-négy percig, amíg a csoki teljesen felolvad benne. Ekkor öntsd át egy keverőtálba. Botmixerrel vagy a robotgép legmagasabb fokozatán keverd öt percig, amíg a felszínén sok apró buborék keletkezik. Az így kihabosított csokis tejet tedd a hűtőbe három-négy órára. Ezalatt megdermed, és isteni finom, puha állaga lesz.

 

A savanykás, citromos pohárkrém is bármikor jólesik.

Mutatós citromos pohárkrém: házi lemon curd és tejszínhab találkozása

Nyarat hoz a konyhádba ez a könnyed, krémes pohárdesszert, amelyben a citrom és a tejszínhab a főszereplők.

Elolvasom

Kép: margouillaphotos / Getty Images

Ezt is szeretjük