Ellenállhatatlan csokis mousse torta sütés nélkül: szinte szétolvad a szádban
A csokis mousse az egyik leginkább ellenállhatatlan, olvadós édesség, amit otthon is elkészíthetsz.

csokis mousse
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mousse-torták lelkét a tejszínhabos krém adja - és az, hogy tálalás előtt egy napig pihentek a hűtőben. Tényleg csak nagyon kevés fahéjat használj hozzá, ugyanis ahogy hűtés közben összeérnek az ízek, ennyi is épp eléggé karakteressé varázsolja majd. A tejszínt elkészítés előtt tartsd a hűtőben, mert hidegen sokkal könnyebb habbá verni.

Sütés nélküli csokis mousse torta

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 20 dkg csokis keksz
  • 10 dkg vaj
  • csipetnyi só

A krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín
  • csipetnyi fahéj

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki + egy kevés a díszítéshez
  • 1 dl tejszín
  • csipetnyi fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz a kekszet késes aprítóban zúzd porrá. Add hozzá az olvasztott vajat és egy csipet sót, és alaposan keverd össze. Egy kerek tálra helyezd rá a tortaformád csatos oldalát. Egyengesd el benne a vajas kekszet, és tedd a hűtőbe egy órára.

A krémhez a csokit gőz fölött olvaszd fel, és öntsd át egy nagyobb tálba. A hideg tejszínt verd habbá, majd fokozatosan adagold hozzá a porcukrot, és így verd együtt tovább. Ha már elég nagy és levegős, több részletben, nagy mozdulatokkal keverd az olvasztott csokihoz. Egyengesd el a kekszes alap tetején, majd tedd vissza a hűtőbe egy napra.

Másnap a krémhez forrósítsd fel a tejszínt. A csokit törd egy tálban darabokra, öntsd nyakon a tejszínnel, és miután elolvadt, keverd simára. Ízesítsd egy kevés fahéjjal, kend el a hűtőből kivett sütemény tetején, díszítsd reszelt étcsokival, majd tedd vissza még egy órára. Tálaláskor a forma szélét egyszerűen csatold le a tortáról.

Hasonló módon készíthetsz pohárkrémet is - a fehér csokis mousse villámgyorsan összeállítható, édes kényeztetés.

Ezt is szeretjük