Fantasztikus házi babapiskóta könnyedén - Ezután nem szívesen veszel boltit

- Évszázados szépségápolási trükkökre esküsznek a marokkói nők: az agyagtól és az illatos víztől olyan gyönyörű a bőrük »
- 5 nyári szandál, ami sosem megy ki a divatból: jól kihasználható fazonok, amikre a szezon végén is megéri lecsapni »
- Évek óta nem szedi a szemöldökét, most sokkal magabiztosabb a blogger: büszkén viseli bozontos, összenőtt szemöldökét »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
- A próbafülkéből küldött fotót a férjének, meglepődött a válaszon - Nagyon nem olyan választ kapott, mint amire számított
Tiramisut, pohárkrémet készítenél, de nincs otthon babapiskóta? Vagy egyszerűen csak jobban szereted a házi édességeket? A régi nagy kedvencet nem nagy ördöngösség megsütni. Ha azt akarod, hogy még jobban hasonlítson a boltira, cukorral is megszórhatod, bár a tészta elég édes.
Házi babapiskóta
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 5 tojás
- 1 csomag szalalkáli
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél dl tej
Elkészítés:
A szalalkálit keverd el fél deci tejben. A cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat dolgozd habosra. Add hozzá a lisztet, a szalalkálit, és ha szükséges, önts még hozzá annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Keverd alaposan össze, közben a munkafelületen folyamatosan legyen alatta liszt, mert könnyen leragad. Ha összeáll a tészta, nyújtsd ki három milliméteresre.
Babapiskóta-kiszúróval szaggasd ki. Ha az nincs, más formát is bevethetsz. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára 180 fokon körülbelül 15 perc alatt. Figyelj, mert az apró tészták könnyen megégnek és kiszáradnak. Ne lepődj meg, mert melegen még puhák, amire kihűlnek, megkeményednek. Dobozban a babapiskóta egy hétig marad igazán friss.
Ha nincs kiszúród, vagy gyorsabb megoldást szeretnél, egy tojásból három-három evőkanál lisztből és cukorból készíts piskótatésztát a hagyományos módon. Tedd a masszát nyomózsákba, és nyomj formákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd meg.

Még több recept