Fantasztikus házi babapiskóta könnyedén - Ezután nem szívesen veszel boltit
Tiramisut, pohárkrémet készítenél, de nincs otthon babapiskóta? Vagy egyszerűen csak jobban szereted a házi édességeket? A régi nagy kedvencet nem nagy ördöngösség megsütni. Ha azt akarod, hogy még jobban hasonlítson a boltira, cukorral is megszórhatod, bár a tészta elég édes.
Házi babapiskóta
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 5 tojás
- 1 csomag szalalkáli
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 dl tej
Elkészítés:
A szalalkálit keverd el fél deci tejben. A cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat dolgozd habosra. Add hozzá a lisztet, a szalalkálit, és ha szükséges, önts még hozzá annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Keverd alaposan össze, közben a munkafelületen folyamatosan legyen alatta liszt, mert könnyen leragad. Ha összeáll a tészta, nyújtsd ki három milliméteresre.
Babapiskóta-kiszúróval szaggasd ki. Ha az nincs, más formát is bevethetsz. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára 180 fokon körülbelül 15 perc alatt. Figyelj, mert az apró tészták könnyen megégnek és kiszáradnak. Ne lepődj meg, mert melegen még puhák, amire kihűlnek, megkeményednek. Dobozban a babapiskóta egy hétig marad igazán friss.
Ha nincs kiszúród, vagy gyorsabb megoldást szeretnél, egy tojásból három-három evőkanál lisztből és cukorból készíts piskótatésztát a hagyományos módon. Tedd a masszát nyomózsákba, és nyomj formákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció