Ananászos csirkemell nyársra tűzdelve: a hawaii csirke egyszerre édes és sós
A színes, ízes hawaii csirkenyársak kaliforniai paprikával és lila hagymával feldobva garantáltan a grillpartik kedvencei lesznek.

hawaii-csirkenyars
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A számtalan módon elkészíthető csirkenyársakkal soha nem foghatsz mellé egy grillpartin. Próbáld ki az egyszerű, de ízletes, egyszerre édes és sós hawaii változatot is! Érdemes a csirke és az ananász mellé a nyársra még zöldségeket is húzni. A csirkét pihentesd egy-két órát a pácban, hogy még omlósabb legyen. Ha nincs kéznél a grill, akár sütőben is megsütheted. 

Hawaii csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 2 db lila hagyma
  • 1 doboz konzerv ananász
  • 2 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • grillfűszer
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet tisztítsd meg, törölgesd szárazra, és vágd kisebb kockákra. Az ananász levét öntsd egy tálba, add hozzá a mézet, keverj hozzá grillfűszert, sót, borsot, zúzott fokhagymát. Forgasd bele a csirkedarabokat, és lefedve pácold egy-két órát. 

Közben a nyársakat áztasd vízbe, a lila hagymát és a paprikát szeleteld fel. Pihentetés után az ananászdarabokat, a húst, a kétféle paprikát és a lila hagymát felváltva húzd a nyársakra. Rakd felhevített, olajjal megkent grillrácsra, és forgatva süsd meg 10-15 perc alatt. Akkor jó, ha a hús puha. A nyársakat tepsibe is rendezheted. Ebben az esetben időnként megforgatva süsd meg 190 fokon körülbelül 30 perc alatt. 
Édes-savanyú csirkenyársat is készíthetsz grillen, garantált vele a siker. 

Ezt is szeretjük