A klasszikus hattojásos, sárgabarackos piskóta - Csak ezeket a hibákat ne kövesd el
A hattojásos piskóta a nagyik kedvence volt, ám még ma is bárhol megállja a helyét. Dobd fel sárgabarackkal!

hattojasos-sargabarackos-piskota
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

A 90-es években mindenkinek volt, most megint ezerrel hódít a bokalánc: minden szettet feldob »

12 divatszabály, amit a brit királyi család nőtagjainak követniük kell: te lennél a helyükben? »

Újra hódít a falatnyi bandeau top: mutatjuk, itthon melyik darabokra csaphatsz le »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta igazi alap, mégis sokan tartanak tőle. Ám elég néhány dologra figyelni, hogy tökéletes legyen. Fontos, hogy jól dolgozd ki a tésztát, akár 10-15 percig is kevergesd. Így lesz jó levegős és könnyű. Mivel most bőséges a választék, feltétlenül rakj bele gyümölcsöt. Az édes, de nem túlérett sárgabarack remek a tésztába. Érdemes a sütőport is bevetni, hogy biztosan szép magasra feljöjjön, és, ha kihűl, se essen össze. 

Sárgabarackos piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 40 dkg sárgabarack
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A piskóta akkor lesz tökéletes, ha friss tojásokkal dolgozol. Továbbá fontos, hogy finomlisztet használj. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat keverd szinte fehéredésig a cukorral és a vaníliával. Kanalanként dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A fehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan, laza mozdulatokkal forgasd a tojássárgás masszába. Vigyázz, mert könnyen törik! Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe. 

 

A sárgabarackokat mosd meg, magozd ki, és vedd ketté. Ha nagyobb a gyümölcs, gerezdekre is vághatod. Rakd ki barackkal a tészta tetejét. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Gyakori hiba, hogy a piskótát magas hőfokon sütik, pedig a 160-170 fok az ideális. Ne nyitogasd a sütő ajtaját legalább 20 percig, különben a tészta összeeshet. Amikor érzed az illatát, kezd barnulni, és elválik az edény szélétől, szúrj a piskótába egy tűt. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragad rá massza, süsd tovább. Várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld fel. 
Most tombol a meggyszezon is! A fanyar gyümölcs is tökéletes a piskótába. 

Ezt is szeretjük