Hattojásos piskóta naranccsal és dióval: pillekönnyű lesz a tészta
Ha szereted a piskótát, mégis egy kis újdonságra vágysz, itt a remek alkalom, hogy kipróbáld a narancsos-diós változatot!

narancsos-dios-piskota-receptje
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Kipróbáltuk a többfázisú olajos arcápolást: így nem tömődnek el a pórusok »

Nőies, stílusos, és sokat tud a divatról: Olivia Palermo taníthatná a sikkes öltözködést! »

Borzasztóan eltolták a hajszínét, de egy ügyes fodrász mentette a helyzetet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha többre értékeled az egyszerű, mégis ízekben gazdag piskótát a krémes sütiknél, akkor ezt a receptet próbáld ki. A klasszikus hattojásos tészta sem kell, hogy mindig egyforma legyen, az idénynek megfelelően könnyen átalakíthatod. Keverhetsz bele diót a liszt egy része helyett, és kevés narancslével is megbolondíthatod. Ha még nincs bevált piskótarecepted, nem kell tovább keresgetned.

Hattojásos piskóta dióval

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál narancslé
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a sóval. Dolgozd hozzá kanalanként a cukrot és a vaníliát. Egyesével keverd bele a tojássárgákat, öntsd hozzá a narancs levét, és forgasd hozzá a sütőporral, darált dióval vegyített lisztet. A masszát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe, és mehet az előmelegített sütőbe.
 

Süsd meg 170 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt porcukorral is meghintheted, vagy lekvárral is megkenheted. 
Jó, ha mindig vannak kéznél bevált alapreceptek. A muffin is mindig jól jön, ráadásul ellenállhatatlan. 

Ezt is szeretjük