6 tojásos meggyes piskóta
Így készíts istenien puha tésztát
Az omlós meggyes piskóta az utolsó morzsáig elfogy, ha így készíted.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hattojásos meggyes piskótát gyerekjáték összedobni, ráadásul még puhább és omlósabb lesz, ha vajjal készíted. Most már könnyedén beszerezhetsz hozzá friss meggyet, amelytől különösen zamatos lesz az íze, de ha nincs időd vagy kedved átugrani a boltba, a mirelit is megteszi. Variáld bátran más szezonális gyümölccsel, mint a ribizli, a málna vagy a cseresznye. Így igazi ízkavalkádot varázsolhatsz az amúgy is mennyei tésztából.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg meggy
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához először verd habosra az olvasztott vajat a cukorral. Különítsd el a tojássárgáját és -fehérjét, majd a felvert tojássárgáját add a cukros vajhoz. Szitáld át a lisztet, és add hozzá a sütőport, majd részletekben dolgozd hozzá a tojássárgájához. A tojásfehérjét verd fel, egy csipet sóval hamarabb megkeményedik. Ezután add hozzá a tojásfehérjét a masszához, és fakanállal jól keverd össze. Ne használj kézi habverőt, hogy tészta ne törjön meg.

Vajazz ki egy tepsit, és simítsd bele a piskótatésztát. Magozd ki a meggyet, a levét csöpögtesd le. Miután lisztben megforgattad a meggyszemeket, potyogtasd sűrűn egymás mellé a tésztába. A piskótát közepes lángon, azaz elektromos sütőben 3-as fokozaton süsd fél óráig aranybarnára. Fontos, hogy az első 20 percben még véletlenül se nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta összeesik. A végén végezz tűpróbát, ha a piskóta nem tapad a hústűre, akkor elkészült, kiveheted a sütőből. Szitálj a tetejére porcukrot, és hagyd kihűlni.

Blog.hu ajánló