Olcsó hatlapos sütemény csokis krémmel: tojás nélkül készül
A hatlapos süteményt a szegények krémesének is nevezik, mivel olcsó hozzávalókból, tojás nélkül készül.

- 4 öltözködési hiba, ami slampossá teszi a megjelenést: ezek a fazonok nem passzolnak össze »
- A 49 éves Heidi Klum a megszokott szemsminkje nélkül egy kicsit más: a címlapon alig fedi festék az arcát »
- Ez a két csillogó árnyalat meghatározó lesz idén az Armani szerint: modern változatban a ’20-as évek nőies eleganciája »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A hatlapos sütemény eredetileg szalalkálival készül, de annak a jellegzetes szagát sokan nem bírják, ezért sütőporral is tökéletes lesz. Ebben a leírásban egy csokikrémes receptet mutatunk, de vaníliás, karamellás vagy kávés változatban is nagyon finom.
Hatlapos sütemény
Hozzávalók 6 személyre
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg puha vaj
- 8 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor vagy szalalkáli
- 1 evőkanál rum
A krémhez:
- 35 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 l tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 5 dkg vaj
- porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, és mérleg segítségével szedd őket hat egyenlő adagra. Az első adagot nyújtsd ki téglalap alakúra, és sütőpapírral kibélelt sütőlemezen 200 fokon 4-5 perc alatt süsd meg. Amint barnul a széle, vedd ki. Vigyázz, ne süsd túl, mert akkor törni fog! Amíg egy lap sül, a következőt is nyújtsd ki, és így tovább, amíg az egész el nem készül.
A krémhez 2,5 deci tejet keverj el a liszttel és a kakaóporral. A többi tejet tedd fel a tűzre a kétféle cukorral, és amikor felforrt, kézi habverővel folyamatosan kevergetve add hozzá a kakaós részt. Húzd le a tűzről, még melegen keverd el a vajjal.
Az egyik lapot kend meg csokikrémmel, fedd be egy másik lappal, amire szintén krémet kensz. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején tésztalap legyen. A tetejét kend meg olvasztott vajjal, szórd meg porcukorral. Az így elkészített sütit fedd le, és hagyd pihenni néhány órát, vagy akár egy egész éjszakát is, mielőtt felszeleteled.
Hasonlóan készülő, több rétegből álló süti a hagyományos mézes krémes is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept