Fantasztikus házi szörp hársfából: a legjobb nyári frissítő
Ezzel a bevált recepttel egyszerűen készíthetsz isteni, házi hársfaszörpöt, ami ráadásul sokáig eláll.
Nyár elején tele van a levegő bódító hársillattal. Az egészséges virágból a tea mellett érdemes szörpöt is főzni. Behűtve kiváló nyári hűsítő. Továbbá jól jön a meghűléses időszakban is. Ugye, nem kell tovább győzködni, hogy elkészítsd? Fontos, hogy a nagylevelű és a kislevelű hárs alkalmas szörpbe.
Hársaszörp recept
Hozzávalók
- 30 dkg hársfavirág
- 1 kg cukor
- 3 db citrom
- 2.5 dkg citromsav
Elkészítés:
Gyűjts egészséges, szép hársfavirágot a forgalmas utaktól távol. Rázogasd ki belőle az apró bogarakat. Vannak, akik szeretik megmosni, ám akkor kevésbé lesz intenzív az íze. Forrald fel a vizet, add hozzá a citrom frissen facsart levét, a citromsavat, és öntsd a hársfavirágokra. Takard le, és pihentesd egy napig.
Másnap szűrd át gézen egy nagy fazékba, rakd hozzá a cukrot, és forrald fel. Főzd pár percig, majd töltsd tiszta, felmelegített üvegekbe. Jól zárd le, állítsd fejre öt percre, és mehet plédek, párnák közé. Hagyd a száraz dunsztban kihűlni. Tárold száraz, hűvös helyen!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció