Háromsajtos, karfiolos tészta ropogós baconnel: egy tányértól jóllaksz
Ez a tészta extrán sajtos, a karfiol pedig kifejezetten illik hozzá.
Igazi comfort food ez a karfiolos összesütött tészta, amire ráolvad a sajt, a tejszín pedig krémessé teszi a szószt. A bacon már tényleg csak a ráadás. A hidegben különösen jól esik egy ilyen fogás, és nem is hosszú idő elkészíteni.
Háromsajtos, karfiolos tészta baconnel
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 20 dkg bacon
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 5 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 1 fej karfiol
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát rakd bő, lobogó vízbe, sózd meg, és főzd fogkeményre nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és egy másik edényben főzd roppanósra. A szószhoz a vajat hevítsd fel, add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd világosbarnára. Öntsd fel a tejszínnel, és dolgozd csomómentesre. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, add hozzá a tejet, és rakd hozzá a háromféle sajtot. Amikor elolvadnak, húzd le a tűzről.
Egy tepsit kenj ki vajjal, és rakd bele a tésztát, a karfiolt, szórd meg baconnel, és öntsd le a sajtos szósszal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből.
A karfiol és a sajt a tócsniban is kiváló párost alkotnak, tökéletesen kiegészítik egymást.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció