Hamis carbonara tészta
10 perc alatt kész van!
A szénégetők kedvenc tésztáját szinte mindenki imádja, azonban hazáján kívül ritkán készítik úgy, ahogy anno megálmodták.

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Karnyújtásnyira volt, mégsem tudtunk róla: ásványvizes arcmosás az új szépségtrend »

A környezettudatos cipő igenis menő: erre is jó a műanyag palack »

Arcforma teszt egyszerűen: megkönnyíti a sminkelést és a frizuraválasztást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha éppen nincs kéznél pecorino sajt, és nem szeretnél nyers tojásos tésztát sem enni, akkor se csüggedj, pár apró trükkel majdnem olyan lesz a tésztád, mint az eredeti változat.

Bátran használd fel a húsvétról megmaradt sonkát, finom lesz azzal is, és legalább elfogy végre.

Hamis carbonara

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 10 dkg húsos szalonna - vagy füstölt sonka
  • 5-8 dkg reszelt sajt
  • 1,5 dl zsíros tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

Enyhén sós, lobogó vízben főzd meg a tésztát fogkeményre. Amíg fő, addig készítsd el a feltétet. Ehhez darabold apró kockákra a szalonnát - vagy sonkát -, majd vékony olajon pirítsd meg. Amikor már szépen megpirult, reszeld rá a fokhagymát és keverd hozzájuk a tejszínt.

Tekerj rá némi borsot, a sóval óvatosan bánj, hiszen a szalonna vagy sonka is eleget tartalmazhat. Szűrd le a tésztát, keverd a tejszínes-szalonnás keverékhez, párszor forgasd át még a tűzön, aztán vedd le. Tálaláskor szórj rá ízlésednek megfelelő mennyiségű sajtot. Egy pohár fehérborral kiegészítve lesz teljes az élmény.

Így főzd tökéletesre a tésztát

Hét egyszerű lépésben megmutatjuk, hogy lesz olyan a tésztád, mint a legjobb éttermekben.

Ezt is szeretjük