Hamis carbonara tészta
A szénégetők kedvenc tésztáját szinte mindenki imádja, azonban hazáján kívül ritkán készítik úgy, ahogy anno megálmodták.
Ha éppen nincs kéznél pecorino sajt, és nem szeretnél nyers tojásos tésztát sem enni, akkor se csüggedj, pár apró trükkel majdnem olyan lesz a tésztád, mint az eredeti változat.
Bátran használd fel a húsvétról megmaradt sonkát, finom lesz azzal is, és legalább elfogy végre.
Hamis carbonara
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 10 dkg húsos szalonna - vagy füstölt sonka
- 5-8 dkg reszelt sajt
- 1,5 dl zsíros tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
Tíz perc.
Elkészítés menete:
Enyhén sós, lobogó vízben főzd meg a tésztát fogkeményre. Amíg fő, addig készítsd el a feltétet. Ehhez darabold apró kockákra a szalonnát - vagy sonkát -, majd vékony olajon pirítsd meg. Amikor már szépen megpirult, reszeld rá a fokhagymát és keverd hozzájuk a tejszínt.
Tekerj rá némi borsot, a sóval óvatosan bánj, hiszen a szalonna vagy sonka is eleget tartalmazhat. Szűrd le a tésztát, keverd a tejszínes-szalonnás keverékhez, párszor forgasd át még a tűzön, aztán vedd le. Tálaláskor szórj rá ízlésednek megfelelő mennyiségű sajtot. Egy pohár fehérborral kiegészítve lesz teljes az élmény.
Így főzd tökéletesre a tésztát
Hét egyszerű lépésben megmutatjuk, hogy lesz olyan a tésztád, mint a legjobb éttermekben.
OLVASD EL EZT IS!

- tojás
- tészta
Tojásos nokedli

- mexikó
- paradicsom
Enchiladas: hagyományos fogás egyenesen Mexikóból

- tészta
- szalonna