Hamis tiramisu tojás nélkül: krémesebb, mint az eredeti
Szereted a tiramisut, de kerülnöd kell a nyers tojást? Ne mondj le a csodás desszertről, készítsd inkább így!

Hamis tiramisu tojás nélkül: krémesebb, mint az eredeti
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hamis, tojás nélküli tiramisuba a krém a klasszikustól egy kicsit eltérően készül. Ám ez semmit nem von le az élvezeti értékéből, hisz nagyon lágy, és az íze is szinte olyan, mint az eredetié. Bár gyorsan összeállítható, muszáj a hűtőben legalább hat-nyolc órát pihentetni tálalás előtt.

Hamis tiramisu recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg babapiskóta
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl kávé
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma
  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A mascarponét keverd ki jól a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Főzd meg a kávét, öntsd hozzá a rumot és a tejet. Forgasd meg benne a babapiskótákat, de arra ügyelj, hogy ne ázzanak szét. Rakj le egy sor piskótát egy közepes nagyságú tálba, arra mehet a krém. Folytasd tovább a rétegezést, a tetejére mindenképpen krém kerüljön.
 

Tedd a hűtőbe legalább hat órára, hogy a piskóta megpuhuljon, a krém pedig jól megdermedjen. Közvetlenül tálalás előtt szórd meg kakaóval. A hozzávalókat akár pohárba is rétegezheted.

Ezt is szeretjük