Hamis tiramisu tojás nélkül: krémesebb, mint az eredeti

Szereted a tiramisut, de kerülnöd kell a nyers tojást? Ne mondj le a csodás desszertről, készítsd inkább így!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hamis, tojás nélküli tiramisuba a krém a klasszikustól egy kicsit eltérően készül. Ám ez semmit nem von le az élvezeti értékéből, hisz nagyon lágy, és az íze is szinte olyan, mint az eredetié. Bár gyorsan összeállítható, muszáj a hűtőben legalább hat-nyolc órát pihentetni tálalás előtt.

hamis-tiramisu-receptje

Hamis tiramisu recept

Hozzávalók

  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg babapiskóta
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl kávé
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma
  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A mascarponét keverd ki jól a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Főzd meg a kávét, öntsd hozzá a rumot és a tejet. Forgasd meg benne a babapiskótákat, de arra ügyelj, hogy ne ázzanak szét. Rakj le egy sor piskótát egy közepes nagyságú tálba, arra mehet a krém. Folytasd tovább a rétegezést, a tetejére mindenképpen krém kerüljön.
 

Tedd a hűtőbe legalább hat órára, hogy a piskóta megpuhuljon, a krém pedig jól megdermedjen. Közvetlenül tálalás előtt szórd meg kakaóval. A hozzávalókat akár pohárba is rétegezheted.

hamis-tiramisu-reci
Ezt is szeretjük