Hamis tiramisu tojás nélkül: krémesebb, mint az eredeti
Szereted a tiramisut, de kerülnöd kell a nyers tojást? Ne mondj le a csodás desszertről, készítsd inkább így!
A hamis, tojás nélküli tiramisuba a krém a klasszikustól egy kicsit eltérően készül. Ám ez semmit nem von le az élvezeti értékéből, hisz nagyon lágy, és az íze is szinte olyan, mint az eredetié. Bár gyorsan összeállítható, muszáj a hűtőben legalább hat-nyolc órát pihentetni tálalás előtt.

Hamis tiramisu recept
Hozzávalók
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg babapiskóta
- 10 dkg cukor
- 4 dl tejszín
- 2 dl kávé
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- rumaroma
- kakaópor
Elkészítés:
A mascarponét keverd ki jól a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Főzd meg a kávét, öntsd hozzá a rumot és a tejet. Forgasd meg benne a babapiskótákat, de arra ügyelj, hogy ne ázzanak szét. Rakj le egy sor piskótát egy közepes nagyságú tálba, arra mehet a krém. Folytasd tovább a rétegezést, a tetejére mindenképpen krém kerüljön.
Tedd a hűtőbe legalább hat órára, hogy a piskóta megpuhuljon, a krém pedig jól megdermedjen. Közvetlenül tálalás előtt szórd meg kakaóval. A hozzávalókat akár pohárba is rétegezheted.
