Ropogós halpogácsa a böjt jegyében: egészséges finomság olajszag nélkül
Ne csak süsd vagy rántsd a halat! Különleges és ínycsiklandó pogácsát készíthetsz belőle.

halpogacsa-recept
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

Ezek Jennifer Aniston legszebb vörös szőnyeges szettjei: 30 éve ugyanaz a stílusa »

Az egészséges bőr kulcsa a pH-ban van: erre figyelj, hogy mindig egyensúlyban legyen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kezdődik a nagyböjt, amikor a hal kiemelt szerepet kap a sütés-főzés során. Bár ma már nem olyan szigorúak a szabályok a keresztények számára, mint régen, hamvazószerdán és nagypénteken sokan böjtölnek. Ilyenkor háromszor szabad étkezni, és egyszer jóllakni, továbbá kerülni kell a húst. Halpogácsát bátran készíthetsz. Tálaláskor kínálj hozzá szószt, és a saláta is jól illik hozzá. 

Halpogácsa recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg krumpli
  • 15 dkg halfilé
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál mustár
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd kisebb kockákra, és enyhén sós vízben főzd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Amikor már puha, szűrd le, és krumplinyomón nyomd át. Keverd hozzá a mustárt, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az újhagymát, a reszelt citromhéjat, a lecsepegtetett, áttört halat. Ízlés szerint sózd és borsozd, majd jól keverd össze. Nedves kézzel formázz belőle pogácsákat.

Forgasd meg a zsemlemorzsában. Pakold a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olajjal, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.

A hal mellett zöldségekből is készíthetsz fasírtot. Remek választás lehet hozzá a cukkini. 

Ezt is szeretjük