A hajtogatott karácsonyi csillag receptje: így formázd, hogy csodaszép legyen
Az ünnepi asztal sokkal szebb lesz a mennyei karácsonyi csillagtól, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.

karacsonyi-csillag-recept
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Joulutorttu, vagyis a karácsonyi tortácska vagy lepényke nagyon dekoratív, isteni sütemény. Bolti leveles tésztából ráadásul nagyon gyorsan elkészül, és nem kell gyúrni, keleszteni, csak nyújtani. A közepébe szilvalekvár kerül. A finneknél annyira népszerű ez a süti, hogy egész decemberben kapható minden pékségben és boltban. Pont úgy kell hajtogatni, mint a szélforgót. 

Hajtogatott karácsonyi csillag

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 15 dkg szilvalekvár
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, majd nyújtsd vékony, két-három milliméter téglalappá. Derelyevágóval vagy éles késsel vágd 5x5 centis négyzetekre. A sarkoknál középirányba átlósan vágd be, majd a négy sarkát hajtsd be középre szélforgószerűen, és kicsit nyomkodd meg. Mindegyik közepére kanalazz egy teáskanál lekvárt.

Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le felvert tojással. Forró sütőben, 220 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor szép aranysárga, vedd ki a sütőből, és szórd meg porcukorral. 
A francia konyha nagy büszkesége a mille-feuille, vagyis az ezerlapos krémes, ami selymes vaníliakrémmel töltve akár ünnepi desszert is lehet. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük