A hajtogatott karácsonyi csillag receptje: így formázd, hogy csodaszép legyen

Az ünnepi asztal sokkal szebb lesz a mennyei karácsonyi csillagtól, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.

Hajtogatott karácsonyi csillag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Joulutorttu, vagyis a karácsonyi tortácska vagy lepényke nagyon dekoratív, isteni sütemény. Bolti leveles tésztából ráadásul nagyon gyorsan elkészül, és nem kell gyúrni, keleszteni, csak nyújtani. A közepébe szilvalekvár kerül. A finneknél annyira népszerű ez a süti, hogy egész decemberben kapható minden pékségben és boltban. Pont úgy kell hajtogatni, mint a szélforgót. 

Hajtogatott karácsonyi csillag

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta
  • 15 dkg szilvalekvár
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, majd nyújtsd vékony, két-három milliméter téglalappá. Derelyevágóval vagy éles késsel vágd 5x5 centis négyzetekre. A sarkoknál középirányba átlósan vágd be, majd a négy sarkát hajtsd be középre szélforgószerűen, és kicsit nyomkodd meg. Mindegyik közepére kanalazz egy teáskanál lekvárt.

Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le felvert tojással. Forró sütőben, 220 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor szép aranysárga, vedd ki a sütőből, és szórd meg porcukorral. 
A francia konyha nagy büszkesége a mille-feuille, vagyis az ezerlapos krémes, ami selymes vaníliakrémmel töltve akár ünnepi desszert is lehet. 

Ezt is szeretjük