Így készítenek slambucot a Hajdúságban: lebbencstészta, szalonnazsír és krumpli az alapja
A hajdúsági slambucot bográcsban vagy otthon a tűzhelyen is bátran elkészítheted.
![Hajdúsági slambuc](https://kep.index.hu/1/0/4552/45522/455226/45522672_2eb6d8b9ca7d27826baf1860e3e4a12b_wm.jpg)
A hajdúsági slambuc valójában nem más, mint egy jóféle, felturbózott krumplis tészta. Alapja a lebbencstészta, amelyet szalonnazsíron kell ropogósra pirítani. Nyáron bográcsban főzve a legfinomabb, de a kerti sütögetés szezonjának végén a konyhában is elkészítheted.
Hajdúsági slambuc
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg lebbencstészta
- 25 dkg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
Elkészítés:
A szalonnát aprítsd fel, tedd egy evőkanál zsírral együtt egy lábosba, és olvaszd ki. Dobd rá a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát, és süsd pirosra. Közben a hagymát, a fokhagymát és a krumplit hámozd meg és szeleteld fel. Keverd őket a megpirult tésztához, szórd meg pirospaprikával és sóval, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és rendszeresen megkeverve főzd az egészet puhára. Ha a vizet magába szívta, pótold. Akkor jó, ha minden megfőtt, és nem marad víz alatta.
Kiadós és nagyon finom vörösboros sertéspörkölt: sok hagymától lesz sűrű a szaftja
A pörkölt igazi magyaros étel, mely akkor tökéletes, ha a szaftja jó sűrű, tunkolni való.
ElolvasomMég több recept