Így készítenek slambucot a Hajdúságban: lebbencstészta, szalonnazsír és krumpli az alapja

A hajdúsági slambucot bográcsban vagy otthon a tűzhelyen is bátran elkészítheted.

Hajdúsági slambuc
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hajdúsági slambuc valójában nem más, mint egy jóféle, felturbózott krumplis tészta. Alapja a lebbencstészta, amelyet szalonnazsíron kell ropogósra pirítani. Nyáron bográcsban főzve a legfinomabb, de a kerti sütögetés szezonjának végén a konyhában is elkészítheted.

Hajdúsági slambuc

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg lebbencstészta
  • 25 dkg krumpli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát aprítsd fel, tedd egy evőkanál zsírral együtt egy lábosba, és olvaszd ki. Dobd rá a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát, és süsd pirosra. Közben a hagymát, a fokhagymát és a krumplit hámozd meg és szeleteld fel. Keverd őket a megpirult tésztához, szórd meg pirospaprikával és sóval, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és rendszeresen megkeverve főzd az egészet puhára. Ha a vizet magába szívta, pótold. Akkor jó, ha minden megfőtt, és nem marad víz alatta.

Kiadós és nagyon finom vörösboros sertéspörkölt: sok hagymától lesz sűrű a szaftja

A pörkölt igazi magyaros étel, mely akkor tökéletes, ha a szaftja jó sűrű, tunkolni való.

Elolvasom
Ezt is szeretjük