Így készítenek slambucot a Hajdúságban: lebbencstészta, szalonnazsír és krumpli az alapja
A hajdúsági slambucot bográcsban vagy otthon a tűzhelyen is bátran elkészítheted.
A hajdúsági slambuc valójában nem más, mint egy jóféle, felturbózott krumplis tészta. Alapja a lebbencstészta, amelyet szalonnazsíron kell ropogósra pirítani. Nyáron bográcsban főzve a legfinomabb, de a kerti sütögetés szezonjának végén a konyhában is elkészítheted.
Hajdúsági slambuc
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg lebbencstészta
- 25 dkg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
Elkészítés:
A szalonnát aprítsd fel, tedd egy evőkanál zsírral együtt egy lábosba, és olvaszd ki. Dobd rá a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát, és süsd pirosra. Közben a hagymát, a fokhagymát és a krumplit hámozd meg és szeleteld fel. Keverd őket a megpirult tésztához, szórd meg pirospaprikával és sóval, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és rendszeresen megkeverve főzd az egészet puhára. Ha a vizet magába szívta, pótold. Akkor jó, ha minden megfőtt, és nem marad víz alatta.
A vörösboros sertéspörkölt is finom bográcsban és otthon főzve egyaránt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept