Fűszeres, hagymás szilvaszósz: a komolyabb sültekhez csípősen az igazi
A különleges szilvaszósz egyszerre sós és édes, kicsit savanykás, enyhén csípős, tökéletes kiegészítője főfogásoknak is.

hagymas-szilvaszosz
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egzotikus chutney, azaz a fűszeres szósz rengeteg zöldségből, gyümölcsből elkészíthető. A szilva különösen jó alap hozzá. Kóstolgasd, és a fűszerezésen menet közben is bátran változtathatsz. Tökéletesen illik hideg és meleg, sült és főtt húsokhoz, de akár a sajtokat, szendvicseket is feldobhatod vele. 

Hagymás szilvaszósz

Hozzávalók:

  • 1 kg szilva
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 db salottahagyma
  • 3 db babérlevél
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor
  • chilipor ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát alaposan mosd meg, magozd ki, és vágd négy részre. Az olajat hevítsd fel egy nagy lábosban, és rakd bele az apróra vágott hagymát, majd kis lángon, kevergetve süsd addig, amíg elkezd barnulni.
Add hozzá a szilvát, szórd bele a cukrot, a gyömbért, a fahéjat és a szegfűszeget, a sót, a borsot és a babérlevelet. Főzd addig, amíg lekvárhoz hasonló állaga nem lesz. Ezt körülbelül egy, másfél óra főzési idővel érheted el. Öntsd hozzá az ecetet, és azzal is főzd pár percig. Amennyiben szereted a csípőset, chiliporral is érdemes megbolondítani. Kanalazd a chutney-t sterilizált üvegekbe, és azonnal zárd le. Hagyd kihűlni, majd mehet száraz, hűvös helyre. 

Ezt is szeretjük