Kiadós és krémes rakott krumpli sok hagymával és baconnel: ezután senki sem marad éhes

Olcsó és kiadós rakott krumplit készíthetsz, ha hagymával és baconnel sütöd egybe.

Hagymás, baconös rakott krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott krumpli hagymával és baconnel kiadós, szaftos és nagyon finom egytálétel. A szalonna biztosítja, hogy ne száradjon ki, és megfelelően sós is legyen. Ha igazán krémesre szeretnéd, habtejszínt használj hozzá, mert annak magasabb a zsírtartalma. Mivel a szalonna elég sós, külön sózásra már nem lesz szükség.

Hagymás, baconös rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 45 dkg krumpli
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 1.5 dl habtejszín
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 csokor snidling
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • vaj a tepsi ki kenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd elő fél óra alatt. Nem baj, ha a közepe még kicsit kemény marad. Ha kész, tedd hideg vízbe, majd ha már kézbe tudod venni, hámozd meg, és vágd karikákra. A bacont kockázd fel, és száraz serpenyőben, esetleg nagyon kevés olívaolaj hozzáadásával süsd ropogósra. Közben a hagymát is pucold meg, és cikkezd fel. Egy tepsit kenj ki vajjal. Ossz el rajta egy réteg krumplit, erre tegyél hagymát, bacont és egy kevés reszelt sajtot, locsold meg tejszínnel, és a szalonna kisült zsírjával, reszelj rá borsot, és így folytasd a rétegzést, amíg minden hozzávaló el nem fogy. Szórd meg a tetejét felaprított snidlinggel, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 45 percre, amíg minden összesül.

Nagyon finom lesz a rakott krumpli sajttal, sonkával egybesütve, besamelmártással leöntve is.

Rakott krumpli sok sajttal és sonkával sütve: krémes besamelben fő a burgonya

A világ legkedveltebb hozzávalóiból készül ez a rakott burgonya, amely mellé friss zöldségekből készült saláta dukál.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük