
Nagyiféle ribizlis süti sok habbal a tetején: egyszerre savanykás és édes
Kellemesen fanyar, krémes, habos és gyümölcsös. Ugye nem kell több indok, hogy megkóstold ezt a mennyei ribizlis sütit?


Ezt még most készítsd el, hisz nem tart már sokáig a szezon! A süti alapja omlós pitetészta, amire puding és sok ribizli kerül. Akkor lesz igazán omlós, ha gyorsan állítod össze. Amíg a pitét elősütöd, a pudingot is könnyedén elkészíted. Nincs benne semmi bonyolult, kiadós, és már egy szelet is laktató.
Habos ribizlis süti
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 db tojássárga
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom
A pudinghoz
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál búzadara
A tetejére
- 25 dkg ribizli
- 5 db tojásfehérje
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a sót vegyítsd, majd morzsold el a vajjal. Add hozzá a kétféle cukrot és a tojássárgákat, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha nem akar összeállni, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Egyengesd bele egy vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Szurkáld meg villával több helyen, és süsd 180 fokon 10-15 percig.
Közben készítsd el a krémet. A tejet keverd el a vaníliás pudinggal és a cukorral, majd kevergetve főzd sűrűre. Ha kihűl, szórd meg a tésztát búzadarával, kend rá a pudingot, és rakd rá a ribizlit. A tojásfehérjéket verd kemény habbá a cukorral, és egyengesd a süti tetejére. Told vissza a sütőbe, és süsd még 160 fokon 15-20 percig, amíg a hab nem lesz aranybarna.
A ribizlis morzsasüti is biztosan elcsábít. Egyszerű, nem túl édes, és a látványa is étvágygerjesztő.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció