Nagyiféle ribizlis süti sok habbal a tetején: egyszerre savanykás és édes

Kellemesen fanyar, krémes, habos és gyümölcsös. Ugye nem kell több indok, hogy megkóstold ezt a mennyei ribizlis sütit?

habos-ribizlis-suti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt még most készítsd el, hisz nem tart már sokáig a szezon! A süti alapja omlós pitetészta, amire puding és sok ribizli kerül. Akkor lesz igazán omlós, ha gyorsan állítod össze. Amíg a pitét elősütöd, a pudingot is könnyedén elkészíted. Nincs benne semmi bonyolult, kiadós, és már egy szelet is laktató. 

Habos ribizlis süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 db citrom

A pudinghoz

  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál búzadara

A tetejére

  • 25 dkg ribizli
  • 5 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a sót vegyítsd, majd morzsold el a vajjal. Add hozzá a kétféle cukrot és a tojássárgákat, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha nem akar összeállni, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Egyengesd bele egy vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Szurkáld meg villával több helyen, és süsd 180 fokon 10-15 percig.

Közben készítsd el a krémet. A tejet keverd el a vaníliás pudinggal és a cukorral, majd kevergetve főzd sűrűre. Ha kihűl, szórd meg a tésztát búzadarával, kend rá a pudingot, és rakd rá a ribizlit. A tojásfehérjéket verd kemény habbá a cukorral, és egyengesd a süti tetejére. Told vissza a sütőbe, és süsd még 160 fokon 15-20 percig, amíg a hab nem lesz aranybarna.  

A ribizlis morzsasüti is biztosan elcsábít. Egyszerű, nem túl édes, és a látványa is étvágygerjesztő. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük