Mennyei habos rakott palacsinta

Erre a nagyi is büszke lenne

Fantasztikus ízkavalkádra számíthat az, aki megkóstolja a habos rakott palacsintát.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palacsintát képtelenség megunni, főleg, ha néha különlegességekkel is kísérletezel. A habos rakott palacsinta minden étkezést feldob. Töltsd meg lekvárral, csokival, túróval, mogyorókrémmel, dióval, vagy amit megkívánsz. Ez az édesség bármely tortával felveheti a versenyt.

Habos rakott palacsinta

Hozzávalók 12 szelethez

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 csipet
  • 0.5 dl olaj

Töltelékhez

  • 10 evőkanál kakaópor
  • 10 evőkanál dió
  • 0.5 üveg gyümölcslekvár
  • cukor

Tetejére

  • 3 tojásfehérje
  • 3 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd el a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral. Adagold hozzá a lisztet, majd lassanként a tejet, a szénsavas vizet, végül pedig az olajat. Ha a massza homogén, tedd fél órára a hűtőbe. Pihentetést követően olajozott serpenyőben egyesével süsd ki a palacsintákat a hagyományos módon. Azonnal, még melegen kezdd el rétegezni ízlés szerint.

A dióhoz és a kakaóhoz keverj cukrot. Tedd az első palacsintát egy tűzálló tálba, kend meg lekvárral. Rakj rá egy újabb palacsintát, arra mehet a kakaó, a következőre pedig a dió. Így folytasd addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tojásfehérjékből verj kemény habot, közben add hozzá a cukrot. Vond be vele a palacsintatortát, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon aranybarnára a habot körülbelül tíz perc alatt.

 

15865907 84cf2e5ddd542b24197bcddec01aa09e wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük