Mennyei habos rakott palacsinta
Fantasztikus ízkavalkádra számíthat az, aki megkóstolja a habos rakott palacsintát.
A palacsintát képtelenség megunni, főleg, ha néha különlegességekkel is kísérletezel. A habos rakott palacsinta minden étkezést feldob. Töltsd meg lekvárral, csokival, túróval, mogyorókrémmel, dióval, vagy amit megkívánsz. Ez az édesség bármely tortával felveheti a versenyt.
Habos rakott palacsinta
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 30 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 tojás
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 kiskanál cukor
- 1 csipet só
- 0.5 dl olaj
Töltelékhez
- 10 evőkanál kakaópor
- 10 evőkanál dió
- 0.5 üveg gyümölcslekvár
- cukor
Tetejére
- 3 tojásfehérje
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat keverd el a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral. Adagold hozzá a lisztet, majd lassanként a tejet, a szénsavas vizet, végül pedig az olajat. Ha a massza homogén, tedd fél órára a hűtőbe. Pihentetést követően olajozott serpenyőben egyesével süsd ki a palacsintákat a hagyományos módon. Azonnal, még melegen kezdd el rétegezni ízlés szerint.
A dióhoz és a kakaóhoz keverj cukrot. Tedd az első palacsintát egy tűzálló tálba, kend meg lekvárral. Rakj rá egy újabb palacsintát, arra mehet a kakaó, a következőre pedig a dió. Így folytasd addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tojásfehérjékből verj kemény habot, közben add hozzá a cukrot. Vond be vele a palacsintatortát, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon aranybarnára a habot körülbelül tíz perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció