Habkönnyű joghurtos piskótatorta egyszerűen: mintha egy felhőbe harapnál
Még könnyebb lesz a piskótatorta tésztája, ha joghurtot keversz hozzá.

A habkönnyű joghurtos piskótatorta bebizonyítja, hogy néha a legegyszerűbb ötletek működnek a legjobban. A piskóta készítésének lényege, hogy a tojásfehérjét külön kell felverni, ettől lesz a tészta légies. Egy kis joghurt pedig még selymesebbé teszi a tésztát.
Habkönnyű joghurtos piskóta
Hozzávalók 4 személyre
- 4 tojás
- 3.5 dkg natúr joghurt
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, amíg a térfogata megnő, a színe pedig elhalványul. Ekkor keverd bele a joghurtot, és szitáld hozzá a lisztet. Robotgéppel keverd simára, majd óvatosan, fakanállal adagold hozzá a felvert tojásfehérjét. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 30 percre. Ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, a sütőt zárd el, az ajtaját nyisd ki, és így hagyd a tortát negyedóra alatt lassan kihűlni. Csak azután vedd ki, és szeleteld fel. A tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg, és friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal tálalhatod.
A bostoni krémtorta is hasonlóan készül, de itt a lapok közé vaníliakrém, a tetejére pedig csokimáz kerül.