Habkarika maradék tojásfehérjékből - Akár az utolsó pillanatban is elkészítheted
A habkarika az egyik legegyszerűbb karácsonyi édesség.

Habkarika maradék tojásfehérjékből - Akár az utolsó pillanatban is elkészítheted
beauty and style
Top olvasott cikkek

Túl sok tojásfehérje maradt a karácsonyi sütés-főzés során? Készíts belőle habkarikákat! Rakhatod a kínálótálra, dekorálhatod vele a karácsonyfát, és ajándékba is adhatod. Zárható dobozban akár egy hónapig is eláll. Ráadásul a boltinál sokkal finomabb lesz.

Habkarika recept

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • pár csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós. A szobahőmérsékletű tojásfehérjéket kezdd el felverni a citromlével, majd, ha már félig kemény, add hozzá több részletben a cukrot. Verd még körülbelül tíz percig. Akkor jó, ha a hab nagyon kemény és fényes. A masszához keverhetsz kókuszreszeléket vagy darált diót, esetleg színezheted ételfestékkel.

Töltsd a habot egy nyomózsákba, majd nyomj karikákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Vigyázz, hogy ne folyjanak össze. Told 160 fokra előmelegített sütőbe, és tíz perc alatt süsd meg, majd szárítsd további öt percen át a sütőt kikapcsolva. Ha kihűl, óvatosan szedd ki a tepsiből. Frissen is finom, ekkor a közepe még kicsit lágy, de néhány nap múlva az is megkeményedik.

Ezt is szeretjük