Habcsókos, málnás csodasüti pofonegyszerűen - Rögtön szétolvad a szádban

Ez a mennyei süti átmenet a Pavlova-torta és a piskótatekercs között.

Habcsókos, málnás süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A habcsókos, málnás süti igazi édes bűnbeesés. Sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt elsőre gondolnád. Nem kell gyúrni, dagasztani, csak egyszerűen habot verni. 

Fontos, hogy az alapot ne süsd túl, mert akkor kemény, rágós lesz. A tésztába tehetsz diót, mogyorót, a tetejét pedig megszórhatod porcukorral vagy díszítheted málnadarabokkal.

Habcsókos-málnás süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 tojásfehérje
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál ecet

Töltelékhez

  • 30 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál citromlé

A tojásfehérjét verd kemény, fényes habbá. Fokozatosan adagold hozzá a cukrot, majd verd tovább. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, az ecetet és a keményítőt. Egy nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tojáshabot. Tedd előmelegített sütőbe, és 150 fokon körülbelül 45-50 perc alatt süsd meg. A kész lapot fordítsd egy tiszta konyharuhára, és húzd le róla a sütőpapírt.  Várj pár percig, majd még melegen tekerd fel.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A töltelékhez a tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, adj hozzá öt deka cukrot, a vaníliát, és kend a kihűlt, óvatosan letekert lapra. Az öntethez a málnát botmixerrel pépesítsd, add hozzá a maradék cukrot, a citromlevet, és kis lángon, kevergetve forrald össze. Csorgasd a tejszínre, majd tekerd fel. Tedd legalább két órára a hűtőbe, és csak közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel. 

Ezt is szeretjük