Habcsókos, málnás csodasüti pofonegyszerűen - Rögtön szétolvad a szádban
Ez a mennyei süti átmenet a Pavlova-torta és a piskótatekercs között.

malnas-habrolad
beauty and style
Top olvasott cikkek

A habcsókos, málnás süti igazi édes bűnbeesés. Sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt elsőre gondolnád. Nem kell gyúrni, dagasztani, csak egyszerűen habot verni. 

Fontos, hogy az alapot ne süsd túl, mert akkor kemény, rágós lesz. A tésztába tehetsz diót, mogyorót, a tetejét pedig megszórhatod porcukorral vagy díszítheted málnadarabokkal.

Habcsókos-málnás süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 tojásfehérje
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál ecet

Töltelékhez

  • 30 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál citromlé

A tojásfehérjét verd kemény, fényes habbá. Fokozatosan adagold hozzá a cukrot, majd verd tovább. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, az ecetet és a keményítőt. Egy nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tojáshabot. Tedd előmelegített sütőbe, és 150 fokon körülbelül 45-50 perc alatt süsd meg. A kész lapot fordítsd egy tiszta konyharuhára, és húzd le róla a sütőpapírt.  Várj pár percig, majd még melegen tekerd fel.

A töltelékhez a tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, adj hozzá öt deka cukrot, a vaníliát, és kend a kihűlt, óvatosan letekert lapra. Az öntethez a málnát botmixerrel pépesítsd, add hozzá a maradék cukrot, a citromlevet, és kis lángon, kevergetve forrald össze. Csorgasd a tejszínre, majd tekerd fel. Tedd legalább két órára a hűtőbe, és csak közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel. 

Ezt is szeretjük