Habcsókos, málnás csodasüti pofonegyszerűen - Rögtön szétolvad a szádban
Ez a mennyei süti átmenet a Pavlova-torta és a piskótatekercs között.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A habcsókos, málnás süti igazi édes bűnbeesés. Sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt elsőre gondolnád. Nem kell gyúrni, dagasztani, csak egyszerűen habot verni. 

Fontos, hogy az alapot ne süsd túl, mert akkor kemény, rágós lesz. A tésztába tehetsz diót, mogyorót, a tetejét pedig megszórhatod porcukorral vagy díszítheted málnadarabokkal.

Habcsókos-málnás süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 tojásfehérje
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál ecet

Töltelékhez

  • 30 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál citromlé

A tojásfehérjét verd kemény, fényes habbá. Fokozatosan adagold hozzá a cukrot, majd verd tovább. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, az ecetet és a keményítőt. Egy nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tojáshabot. Tedd előmelegített sütőbe, és 150 fokon körülbelül 45-50 perc alatt süsd meg. A kész lapot fordítsd egy tiszta konyharuhára, és húzd le róla a sütőpapírt.  Várj pár percig, majd még melegen tekerd fel.

A töltelékhez a tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, adj hozzá öt deka cukrot, a vaníliát, és kend a kihűlt, óvatosan letekert lapra. Az öntethez a málnát botmixerrel pépesítsd, add hozzá a maradék cukrot, a citromlevet, és kis lángon, kevergetve forrald össze. Csorgasd a tejszínre, majd tekerd fel. Tedd legalább két órára a hűtőbe, és csak közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel. 

Blog.hu ajánló