Egyszerű gyümölcsös piskóta vizes-olajos tésztából: mirelitből is bátran készítheted
A vizes-olajos tésztából készülő piskóta bármilyen bogyós gyümölccsel nagyon finom lesz.

A vizes-olajos piskótában az a nagyszerű, hogy ha ismered az alapreceptet, kedved szerinti gyümölcsökkel dobhatod fel. Ha elmúlik a szezon, mirelit gyümölcsökből vagy befőttből is tökéletes. Jól megy hozzá a meggy, a málna, a különböző bogyós gyümölcsök, vagy akár a sárgabarack is.
Gyümölcsös vizes-olajos piskóta
Hozzávalók 6 személyre
- 35 dkg liszt
- 35 dkg cukor
- 6 tojás
- 6 evőkanál langyos víz
- 3 evőkanál olaj
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj habot. Folyamatos keverés mellett add hozzá kanalanként a cukrot, egyenként a tojások sárgáját, majd szintén kanalanként az olajat és a langyos vizet. Végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, és forgasd össze. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és szórd meg a tetejét tetszés szerinti gyümölccsel. 170 fokon 45 perc alatt süsd készre.
Szilvás pite leveles tésztából: vörösboros tölteléktől különleges
Ez a rendhagyó szilvás pite leveles tésztából készül, ami pedig igazán izgalmas benne, az a vörösborral főtt gyümölcsös töltelék.
ElolvasomKép: Dmitriy Muravev / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- piskóta