Gyümölcsös, vaníliás pite: leveles tésztából a legfinomabb
Nem kell, hogy válogass a gyümölcsök közül, a vaníliás pitére az ősz kedvencei együtt is kerülhetnek.

oszi-vanilias-mini-pitek
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcsös-vaníliás pite az egyik legegyszerűbb házi süti, ha van otthon leveles tésztád. Tökéletes akkor is, ha kevés időd van sütni. Barack, szőlő és szilva is kerülhet az egyszerű pudingos krémre. Langyosra hűlve a legfinomabb, reggelire, uzsonnára is kiváló.

Gyümölcsös, vaníliás pite

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 db őszibarack
  • 6 db szilva
  • 1 fürt szőlő
Recept idők

Elkészítés:

Amennyiben szükséges, a leveles tésztát olvaszd ki szobahőmérsékleten, majd nyújts ki lisztezett felületen téglalap alakúra és fél centi vastagra. Vágd fel hat-nyolc egyenlő részre attól függően, kisebb vagy nagyobb pitéket szeretsz. Mindegyiket vágd be a szélétől egy centire, de arra ügyelj, hogy a tésztát ne szúrd át. Így lesz szép pereme a sütinek. 
 

A pudingot készítsd el a hagyományos módon. A pudingport keverd simára tejjel, add hozzá a cukrot, majd kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Amikor legalább langyosra hűl, kend a tésztára, és rakd a tetejére a gyümölcsöket. Told 180 fokos sütőbe, és 12-15 perc alatt süsd meg szép pirosra. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük