Krémes, gyümölcsös túrótorta sütés nélkül - Bevált családi recept szerint
Sem az alapot, sem a krémet nem kell sütőbe tenni ennél a túrótortánál.
A gyümölcsös túrótorta üdítő desszert melegebb napokon. Lehet sütés nélküli, sült, gyümölcsös vagy éppen zselés. A tejszíntől és a joghurttól finom lágy lesz. Bármilyen idénygyümölcsöt tehetsz a tetejére. Áfonyával, meggyel, eperrel, szederrel is mennyei.
Gyümölcsös túrótorta
Hozzávalók
Alaphoz
- 30 dkg keksz
- 12 dkg vaj
Töltelékhez
- 60 dkg túró
- 25 dkg joghurt
- 5 evőkanál porcukor
- 2.5 dl tejszín
- 1 tasak zselatinpor
- 2 tasak zselatin
Zseléhez
- 60 dkg áfonya
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl víz
- 4 g zselatin
- kukoricakeményítő
Elkészítés:
Ha szükséges, a kekszet daráld le, vagy törd apróra. Keverd össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodd kapcsos, vajjal kikent tortaformába úgy, hogy az oldalára is jusson. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a túrókrémet.
A cukrot keverd össze túróval és a joghurttal. A tejszínt verd kemény habbá, majd forgasd össze a túrókrémmel. A zselatinport keverd el a hideg vízzel, és alacsony hőfokon oldd fel, dolgozd el két-három evőkanál túróval, majd rakd a masszához. A krémet simítsd a kekszes alapra.
A tetejére az áfonya felét turmixold pépesre, és rakd egy lábosba. Öntsd hozzá a víz felét, rakd hozzá a cukrot és a zselatint. Forrald fel, majd húzd le a tűzről, és öntsd hozzá a maradék vizet és a citrom levét. Öntsd a tortára, és díszítsd a maradék gyümölccsel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció