Krémes, gyümölcsös túrótorta sütés nélkül - Bevált családi recept szerint
Sem az alapot, sem a krémet nem kell sütőbe tenni ennél a túrótortánál.


- Pattanásokat, rosaceát, hajhullást okozhat ez a ronda kis élősködő: mikor merülhet fel a gyanú, hogy a bőratka a ludas? »
- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A gyümölcsös túrótorta üdítő desszert melegebb napokon. Lehet sütés nélküli, sült, gyümölcsös vagy éppen zselés. A tejszíntől és a joghurttól finom lágy lesz. Bármilyen idénygyümölcsöt tehetsz a tetejére. Áfonyával, meggyel, eperrel, szederrel is mennyei.
Gyümölcsös túrótorta
Hozzávalók:
Alaphoz
- 30 dkg keksz
- 12 dkg vaj
Töltelékhez
- 60 dkg túró
- 25 dkg joghurt
- 5 evőkanál porcukor
- 2.5 dl tejszín
- 1 tasak zselatinpor
- 2 tasak zselatin
Zseléhez
- 60 dkg áfonya
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl víz
- 4 g zselatin
- kukoricakeményítő
Elkészítés:
Ha szükséges, a kekszet daráld le, vagy törd apróra. Keverd össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodd kapcsos, vajjal kikent tortaformába úgy, hogy az oldalára is jusson. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a túrókrémet.
A cukrot keverd össze túróval és a joghurttal. A tejszínt verd kemény habbá, majd forgasd össze a túrókrémmel. A zselatinport keverd el a hideg vízzel, és alacsony hőfokon oldd fel, dolgozd el két-három evőkanál túróval, majd rakd a masszához. A krémet simítsd a kekszes alapra.
A tetejére az áfonya felét turmixold pépesre, és rakd egy lábosba. Öntsd hozzá a víz felét, rakd hozzá a cukrot és a zselatint. Forrald fel, majd húzd le a tűzről, és öntsd hozzá a maradék vizet és a citrom levét. Öntsd a tortára, és díszítsd a maradék gyümölccsel.

Még több recept