Pillekönnyű gyümölcsös-túrós piskóta
Hihetetlenül lágy, finom krémmel
Édesítsd meg a napodat a gyümölcsös-túrós piskótával!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már az önmagában élmény, hogy beleharapsz a puha tésztába. Ám az élvezet a lágy krémmel még tovább fokozható. Almából, narancsból vagy bármilyen idénygyümölcsből készítheted. A gyümölcsös-túrós piskótát nem csak egyszer fogod megsütni.

Hozzávalók 24 szelethez:

Tésztához

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt

Krémhez

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg gyümölcs
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • baracklekvár

Tetejére

  • 1 tasak zselatin
  • 1/2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához válaszd ketté a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá a cukorral.  Ehhez óvatosan keverd hozzá a sárgáját, majd fokozatosan a lisztet is adagold hozzá. Ha a tészta homogén, öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Ha beleszúrsz egy hegyes tűt, és azt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.

A krémhez a vajat keverd habosra a porcukorral, majd dolgozd hozzá a túrót és a citrom reszelt héját. Ha a piskóta kihűl, húzd le róla a sütőpapírt, és vágd két vagy három részre. Kend meg vékonyan a lekvárral, majd a krémmel, rakj rá kisebb gyümölcsdarabokat. Így rétegezd addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére is jusson mindenből. Majd a zselatint keverd el a vízzel, és egyenletesen öntsd a sütire. Tedd legalább két órára a hűtőbe, utána szépen tudod szeletelni.

Blog.hu ajánló