Gyümölcsös, túrós-mascarponés gombóc: így még lágyabb a tészta
Régi kedvenc egy kicsit másként: nem bánod meg, ha a túrógombócot feldobod mascarponéval és gyümölccsel.

Gyümölcsös, túrós-mascarponés gombóc: így még lágyabb a tészta
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Mennyei illatú, regeneráló kencék bőrre és hajra: vitaminban gazdag trópusi gyümölcsökkel »

Ha így sminkelsz, fáradtnak és öregebbnek tűnik az arcod: ezeket a hibákat ne kövesd el! »

A legjobb torna fityegő bőr és zsírpárnák ellen: ezt próbáld ki, ha nehezen moccannak a kilók »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcsös túrógombóc könnyű, édes főétel és desszert is lehet. Keverj a masszához kevés mascarponét, úgy még lágyabb lesz a tészta. Megtöltheted friss idénygyümölcsökkel és mirelit finomságokkal is. Gyümölcsszósszal tovább fokozhatod az ízélményt. Melegen és hidegen is finom. 

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg gyümölcs
  • 13 dkg búzadara
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Bundához

  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával törd össze egy kicsit, majd rakd hozzá a búzadarát, a tojást, a mascarponét, a vaníliás cukrot és a sót. Dolgozd össze, takard le, és pihentesd legalább fél órán át a hűtőben. Közben a vajat olvaszd fel, és pirítsd meg rajta a zsemlemorzsát. Kevergesd, nehogy leégjen. 
 

A túrós masszából vizes kézzel formázz gombócokat, és mindegyik közepébe rakj gyümölcsöt. Kezdj egy nagy fazékban vizet forralni, és dobj hozzá kevés sót. Amikor lobog, rakd bele a gombócokat. Ne tegyél bele egyszerre túl sokat, csak annyit, hogy kényelmesen elférjenek. Főzd meg körülbelül öt-hat perc alatt. Ha a gombócok feljönnek a víz tetejére, hagyd még őket egy-két percig főni. Majd óvatosan szedd ki, csepegtesd le, és forgasd meg a pirított zsemlemorzsában. Tálaláskor szórd meg porcukorral. 

Ezt is szeretjük