Krémes, gyümölcsös tiramisu
Ennél egyszerűbb desszertet nehezen találsz
A gyümölcsös tiramisu melegben az egyik legjobb frissítő.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcsös tiramisu tavasszal, nyáron sokkal jobban esik, mint a kávés változat. Rengeteg módon variálhatod, citrommal különösen hűsít, de bármilyen gyümölcsöt tehetsz a rétegek közé. Percek alatt összedobod, csak a hűtés tart sokáig.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 30 db babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál limoncello likőr
  • 1/2 citrom

Sziruphoz

  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Először a szirupot készítsd el. Öntsd egy lábosba a vizet, add hozzá a cukrot, facsard hozzá a citrom levét, és főzd össze. Tedd egy nagyobb tálba a tejszínt, és verd kemény habbá. Dolgozd hozzá a mascarponét, a cukrot, majd ízesítsd a limoncellóval és a citrom reszelt héjával. Gépi habverővel, nagy sebességgel verd jó habosra.

A babapiskótákat külön-külön mártogasd a citromos szirupba, majd egy mélyebb edénybe rakj le belőlük egy sort. Arra öntsd a krém felét. Ismét egy réteg babapiskóta következik, a tetejére pedig újabb adag krém kerül. Szórd meg reszelt citrommal. Tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára, hogy a piskóta megpuhuljon, utána vágd fel tetszés szerint.

Blog.hu ajánló