Krémes, gyümölcsös tiramisu
A gyümölcsös tiramisu melegben az egyik legjobb frissítő.
A gyümölcsös tiramisu tavasszal, nyáron sokkal jobban esik, mint a kávés változat. Rengeteg módon variálhatod, citrommal különösen hűsít, de bármilyen gyümölcsöt tehetsz a rétegek közé. Percek alatt összedobod, csak a hűtés tart sokáig.
Gyümölcsös tiramisu
Hozzávalók 12 szelethez
- 30 db babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál limoncello likőr
- 1/2 citrom
Sziruphoz
- 3 dl víz
- 3 evőkanál cukor
- 1 citrom
Elkészítés:
Először a szirupot készítsd el. Öntsd egy lábosba a vizet, add hozzá a cukrot, facsard hozzá a citrom levét, és főzd össze. Tedd egy nagyobb tálba a tejszínt, és verd kemény habbá. Dolgozd hozzá a mascarponét, a cukrot, majd ízesítsd a limoncellóval és a citrom reszelt héjával. Gépi habverővel, nagy sebességgel verd jó habosra.
A babapiskótákat külön-külön mártogasd a citromos szirupba, majd egy mélyebb edénybe rakj le belőlük egy sort. Arra öntsd a krém felét. Ismét egy réteg babapiskóta következik, a tetejére pedig újabb adag krém kerül. Szórd meg reszelt citrommal. Tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára, hogy a piskóta megpuhuljon, utána vágd fel tetszés szerint.
