Gyors tejfölös piskóta gyümölccsel megszórva: nemcsak magas, puha is
A gyümölcsös-tejfölös piskótával a házi sütik rajongóit biztosan elbűvölöd.
A hagyományos piskóta helyett próbáld ki a gyümölcsös, tejfölös változatot. Hamar elkészül, és még finomabb. Attól nem kell tartanod, hogy száraz lesz a tészta.
A tejfölös piskótába szinte bármilyen gyümölcsöt tehetsz, meggyel, cseresznyével, barackkal, áfonyával különösen finom. Ha nem akarod, hogy lesüllyedjen a tészta aljára, forgasd lisztbe.
Gyümölcsös-tejfölös piskóta
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg gyümölcs
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés ideje: 40 perc
A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját keverd jól össze a kétféle cukorral és a vajjal. Rakd hozzá a tejfölt, végül felváltva forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a fehérjét. Ha a massza homogén, tedd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe, és simítsd el. Szórd meg a gyümölccsel.
Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd körülbelül 30 percig. Ha a teteje túl hamar kezd pirulni, takard be alufóliával. Amikor a tészta elválik az edény falától, biztosan elkészült. Ha kihűl, szórd meg porcukorral, és szeleteld fel tetszés szerint.